Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Valued Contributor III
2,290 Views

found.srec not detected

Hi, 

 

I was working on testing some things on the NIOS II on a DE2 board. It was working fine when I ran it as hardware. Suddenly it stopped working and this error message would flash in the console 

 

 

c:\altera\11.0\nios2eds\bin\gnu\H-i686-mingw32\bin\nios2-elf-objcopy.exe: 'Found': No such file Found.srec: Unable to open input file rm: cannot remove `Found.srec': No such file or directory 

 

I am using quartus 11.0 and have re-installed it once. Any ideas?
0 Kudos
7 Replies
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

I'd guess that 'Found' is part of an error message that the script has failed to detect as such, and has then substituted without quoting...

0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

So, if this is a message that states it has failed to find a file, any ideas what is the name of the file it has failed to find? 

 

or is there a log somewhere to check?
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

You need to determine what is calling nios2-elf-objcopy.exe ... I don't know anything about the Altera build scheme. 

 

You are a bit hamstrung by not being on lunix (or other unix-like os) where you could replace the objcopy with (say) a script that echoes it arguments - they might be illuminative as well.
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

I have a linux system meant for uclinux development but I set aside due to probloems with the altera blaster. 

 

I think altera really needs to get the installer for linux sorted out. 

 

Just checked, its only on this particular project. Will try to recreate the entire project and see what happens.
0 Kudos
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

I just had the exact same problem with EDS in Quartus 13.1, but I also found out what was causing the problem.  

 

I had just created another workspace, because I had two parallell development projects. So what I did was to remove both workspaces (i.e. removed the .metafile directory). Restarted Eclipse and choosed one of the directories and then I imported the project to the workspace and everything work as normal again. 

 

/BR Johan Karlsson
Highlighted
Valued Contributor III
148 Views

This works! Thank you very much Johan! Indeed erasing the workspace is the solution. (I completely erased the folder keeping only one file which contained my test code)

0 Kudos
Highlighted
Beginner
148 Views

face same problem with Quartus 18, solved based on Karlsson advise. thanks

0 Kudos