Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,061 Views

.sopcinfo does not contain any CPU

I am trying to build a multiprocessor system, using the Altera tutorial "tt_nios2_multiprocessor_design_v1". But after successful compilation when I am trying to include the sopcinfo in the NIOS II its showing .sopcinfo doesnot contain a CPU. I am not being able to figure out where am I going wrong.

0 Kudos
5 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
60 Views

hey, friend, did you resolve it? plz tell me how! thx a lot!

Altera_Forum
Honored Contributor I
60 Views

Can you attach your Qsys and .sopcinfo file? 

What version of Quartus are you using?
Altera_Forum
Honored Contributor I
60 Views

I can attach my Qsys and .sopcinfo file, my OS is WIN7, the version of Quartus is 14.0.

Altera_Forum
Honored Contributor I
60 Views

Hi There. 

 

Did this ever get solved? I am having the same problem with Quartus 13.0sp1. 

I have followed this tutorial step by step: https://www.youtube.com/watch?v=1a_cd6fbroa 

I have the same exact connections as seen in 4:43. But when I import the .sopcinfo file as in 10:02 I get the same screenshot as above. 

 

I am sure that this may be some small default missing, which the guy on the video has set already and forgot to talk about. 

Or maybe it can be some file access problem? 

 

I have Quartus installed on the default C:\Altera location, and my projects are created under the "My Documents" folder. 

O.S. is Windows 8.1 64 bits. 

 

Thanks, 

Marcelo.
Altera_Forum
Honored Contributor I
60 Views

After installing the patch described here: 

[1] http://help.ece.ubc.ca/altera 

[2] ftp://ftp.altera.com/up/pub/cygwin_p...gwin_patch.zip 

and re-creating the project from scratch, all seems to be working.
Reply