Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
896 Views

u-boot v2016.03 working for anyone?

Hi,  

 

I have two boards - a de0_nano_soc and a sockit. Neither works with a u-boot v2016.03 build. 

 

Is anybody out there using these eval boards able to successfully build & run u-boot? 

 

On both cards, the u-boot-with-spl.sfp (includes SPL, uboot.img, dtb all in one) I generate either  

doesn't boot at all, or boots sporadically, failing on memory calibration.  

 

Here is one example: 

U-Boot SPL 2016.03 (Mar 16 2016 - 08:27:20) 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Preparing to start memory calibration 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: CALIBRATION FAILED 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Calibration complete 

SDRAM calibration failed. 

### ERROR# ## Please RESET the board# ## 

 

 

U-Boot SPL 2016.03 (Mar 16 2016 - 08:27:20) 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Preparing to start memory calibration 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: CALIBRATION FAILED 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Calibration complete 

SDRAM calibration failed. 

### ERROR# ## Please RESET the board# ## 

 

 

U-Boot SPL 2016.03 (Mar 16 2016 - 08:27:20) 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Preparing to start memory calibration 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: CALIBRATION PASSED 

drivers/ddr/altera/sequencer.c: Calibration complete 

Trying to boot from MMC 

 

 

 

 

U-Boot 2016.03 (Mar 16 2016 - 08:27:20 -0700) 

 

 

CPU: Altera SoCFPGA Platform 

FPGA: Altera Cyclone V, SE/A4 or SX/C4, version 0x0 

BOOT: SD/MMC Internal Transceiver (3.0V) 

Watchdog enabled 

I2C: ready 

DRAM: 1 GiB 

MMC: dwmmc0@ff704000: 0 

In: serial 

Out: serial 

Err: serial 

Model: Terasic DE0-Nano(Atlas) 

Net: 

Error: ethernet@ff702000 address not set. 

No ethernet found. 

Hit any key to stop autoboot: 0 

 

Once started, USB never works - even though the feature has been (seemingly) properly configured 

 

=> usb start 

starting USB... 

USB0: Core Release: 2.93a 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

dwc_otg_core_host_init: Timeout! 

scanning bus 0 for devices... 1 USB Device(s) found 

=> 

=> 

=> 

 

If anyone has solved these problems, please share! 

 

 

Thanks! 

--George
0 Kudos
0 Replies
Reply