Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
allquixotic
Beginner
64 Views

Unable to use OpenCL on HD4000 on Windows 8 Pro

Hi,

I was asked by an Intel employee on the Graphics support forum to ask a question here about OpenCL. Here is the link: http://communities.intel.com/message/173757#173757

Can you please read that other question and let me know if you have any additional things I can try to get this working? Thanks.

0 Kudos
7 Replies
64 Views

What exactly is the issue here? Are you not able to install the HD graphics driver? Or are you not able to compile and/or run the OpenCL programs? Also, just to make sure - you have a system with dual graphics and not switchable graphics. Correct? I have win8 pro and I am able to run the SDK samples. So please provide details on the exact error and I'll try to help. Thanks, Raghu
allquixotic
Beginner
64 Views

Raghupathi Muthyalampalli (Intel) wrote:

What exactly is the issue here? Are you not able to install the HD graphics driver? Or are you not able to compile and/or run the OpenCL programs? Also, just to make sure - you have a system with dual graphics and not switchable graphics. Correct? I have win8 pro and I am able to run the SDK samples.

So please provide details on the exact error and I'll try to help.

Thanks,
Raghu

I can install the HD graphics driver just fine. I can compile and run OpenCL programs just fine -- ON THE CPU. However, the GPU support for running OpenCL on the HD4000 graphics processor is simply not there at all -- it doesn't show up as a device in the OpenCL runtime. That is the precise problem I have. Also, yes, the system is dual graphics, not "switchable".
64 Views

What do you have under HKLM\Software\Khronos\OpenCL\Vendors and HKLM\Software\Wow6432Node\Khronos\OpenCL\Vendors? Also, can you list the igd*.dlls under system32 and syswow64?
allquixotic
Beginner
64 Views

Raghupathi Muthyalampalli (Intel) wrote:

What do you have under HKLM\Software\Khronos\OpenCL\Vendors and HKLM\Software\Wow6432Node\Khronos\OpenCL\Vendors?

Also, can you list the igd*.dlls under system32 and syswow64?

[plain] [HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Khronos\\OpenCL\\Vendors] "amdocl64.dll"=dword:00000000 "IntelOpenCL64.dll"=dword:00000000 [HKEY_LOCAL_MACHINE\\SOFTWARE\\Wow6432Node\\Khronos\\OpenCL\\Vendors] "amdocl.dll"=dword:00000000 "amdocl64.dll"=dword:00000000 "IntelOpenCL32.dll"=dword:00000000 C:\\Users\\Sean>dir C:\\Windows\\system32\\igd*dll C:\\Windows\\syswow64\\igd*dll Volume in drive C has no label. Volume Serial Number is 02B5-761F Directory of C:\\Windows\\system32 10/22/2012 05:40 PM 12,854,272 igd10umd64.dll 11/06/2012 10:27 PM 3,580,928 igdbcl64.dll 11/06/2012 10:27 PM 80,384 igdde64.dll 07/25/2012 10:05 PM 79,872 igdDiag.dll 11/06/2012 10:27 PM 27,418,112 igdfcl64.dll 11/06/2012 10:27 PM 27,664,896 igdrcl64.dll 10/22/2012 05:40 PM 12,615,168 igdumd64.dll 7 File(s) 84,293,632 bytes Directory of C:\\Windows\\syswow64 10/22/2012 05:40 PM 11,171,840 igd10umd32.dll 11/27/2012 07:04 PM 2,898,944 igdbcl32.dll 11/27/2012 07:04 PM 64,512 igdde32.dll 11/27/2012 07:04 PM 21,810,688 igdfcl32.dll 11/27/2012 07:03 PM 27,643,904 igdrcl32.dll 10/22/2012 05:40 PM 11,049,472 igdumd32.dll 6 File(s) 74,639,360 bytes 0 Dir(s) 2,026,745,274,368 bytes free [/plain]
allquixotic
Beginner
64 Views

Hi, Any updates on this issue? Is it user error, or system error?
64 Views

Sorry for the delay. Assuming you have the IntelOpenCL64.dll in system32 and IntelOpenCL32.dll in syswow64, looks like you have all the components. Not sure if you already tried this, but can you try this: - uninstall the SDK - uninstall the graphics driver - remove the reg keys (HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Khronos\OpenCL\Vendors and HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Khronos\OpenCL\Vendors) - install the driver - install the sdk and run gpucapsviewer Please let me know if you can see the opencl devices. Thanks, Raghu
allquixotic
Beginner
64 Views

Tried all the steps and it doesn't work. Tried on a clean install of Windows 8, same problem.