Processors
Intel® Processors, Tools, and Utilities
16160 Discussions

Intel Support Turkey

ErdemE
Novice
6,028 Views

Hello,

I have a Tray CPU, and my question is; how can I reach to intel support in Turkey, Istanbul? Can you share details about where do I RMA my defected 13900KS CPU please?

Merhabalar,

Bende herkesde olduğu gibi arızalı 13900KS Tray CPU var ve Türkiye Istanbul da nereye RMA işlemini başlatacağım detay paylaşabilirmisiniz lütfen?

0 Kudos
1 Solution
23 Replies
Senkuchan
Valued Contributor II
5,775 Views
Intel do not support tray processors. Check this link: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000024255/processors.html
0 Kudos
ErdemE
Novice
5,767 Views

I have guessed somebody would come up with this...

July 2024 Update on Instability Reports on Intel Core 13th and 14th Gen Desktop Processors - Intel Community

check the link please, this is a different case. On this one they do, as they clarified it. 

0 Kudos
ErdemE
Novice
5,766 Views

And actually my CPU is not Tray, it is boxed. I would appreciate for help about the main subject here, "where do we have to go for intel support here in Turkey?" or which number do we call? Where do we RMA these affected chips here in Turkey?

Thanks in advance.

ErdemE
Novice
5,638 Views

Thank you. I will ask them from there then. 

0 Kudos
Fatihsy
Novice
5,628 Views

Hocam ne yaptınız sanırım benim i7-14700k işlemci de bozulmaya başladı oyunlar da sürekli çökme yaşıyorum.

0 Kudos
ErdemE
Novice
5,610 Views

Merhabalar, o Senkuchan'ın gönderdiği link'den RMA yapmak istiyorum Türkiye de nereye gideceğim nasıl yapacağım diye yazdım cevap bekliyorum. Sorun büyük, bizim için daha da büyük. Türkiye nin mevcut durumunda bu işlemcileri almak kolay olmuyor.  Bir de başımıza bu çıktı şimdi. İade edeyim desen veya değiştireyim desen buradaki firmalar da ayrı biliyorsun. Bakalım ne diyecekler bekliyoruz.

0 Kudos
Fatihsy
Novice
5,507 Views
Evet kesinlikle öyle Türkiye de daha çok sorun bu konular daha alalı 4 ay oldu sistemi kuralı sorunlar çıkmaya başladı bütün sistem altüst oldu.
0 Kudos
Fatihsy
Novice
5,366 Views
Merhaba hocam, geri cevap geldi mi intel den.
0 Kudos
ErdemE
Novice
5,334 Views

Yok hocam hala bekliyorum ayın 2 sinde yazmıştım. sen de yazdın mı?

OverlokMakinesi
Beginner
5,345 Views

Arkadaşlar Merhaba, Benim 14900ks var. Intel RMA yaptım. DHL geldi ve paketlediğim işlemciyi evimden aldı. Hemen ertesi günü yani bugün mail geldi yeni işlemcim akşam elime ulaşacakmış. İstanbulda yaşıyorum. Tavsiyem böyle forumlarda uğraşmayın gidin intel destekten çözüm arayın bol şans. İşlemciyi nisan ayında almıştım Haziran sonu bozuldu. 

0 Kudos
ErdemE
Novice
5,333 Views

Dostum bilgilendirme için çok tşk. RMA nasıl yaptın rica etsek bize de izah edermisin? ben intel supportdan yazdım fakat geri dönen eden kimse yok? Türkçe mi yazdın sen nasıl oldu? Kaç günde cevap verdiler?

0 Kudos
OverlokMakinesi
Beginner
5,319 Views
Rica ederim. İngilizce yazdım ve aynı gün geri dönüş yaptılar. RMA sürecini intelin web sitesi üzerinden işlemcimin seri numarasını girerek başlattım ve mail üzerinden de gerçekleştirdiğim testlerin sonuçlarına dayandırıp işlemcinin bozunum yaşadığını spesifik olarak belirttim. Buraya linki de bırakıyorum.
https://supporttickets.intel.com/s/supportrequest?language=en_US
ErdemE
Novice
5,317 Views

çok teşekkürler bilgilendirmeler için gerçekten.

0 Kudos
ErdemE
Novice
5,314 Views

6 gün oldu daha dönen kimse yok bana şimdi tekrar yazdım bakalım...

0 Kudos
Fatihsy
Novice
5,254 Views
Merhaba Hocam, İşlemciniz de tam olarak nasıl bir sorun oluştu? Benim i7 14700K da oyunlar da bir süreden sonra kapanma oluyor.
0 Kudos
Furkanz
Beginner
712 Views
Hocam merhaba, benzer bir durumu yaşıyorum. DHL sizden ürünü alırken kargo ücreti aldı mı? Veya sizden ürün faturası istedi mi Intel?
0 Kudos
ErdemE
Novice
690 Views

Hayır, intel size e-mail ile bir DHL barkodu gönderiyor, o barkod ile DHL e verdiğinizde işlemleriniz ücretsiz oluyor. Hatta evinizden alınması için randevu bile ayarlıyor intel. DHL sizi arıyor nezaman gelip alalım diye. veya kendiniz de gidip DHL e verebilirsiniz o bakod e-mail olarak gelince...

0 Kudos
ErdemE
Novice
5,184 Views

Aynı şekilde bende de öyle. Bazen de windows'da idle da donup mavi ekran veriyor. clock speed i x55 yaptım bende 13900KS var anca öyle çalışıyor. Yakında x54 bile yapmam gerekebilir belki çünkü bazen bunda bile hata veriyor. Başka sorunlar da var.

0 Kudos
YJMalmsteen
Beginner
3,514 Views

@ErdemE merhabalar, son durumunuz nedir acaba? Herhangi bir gelişme var mı ? Ben de aynı süreci başlatmayı düşünüyorum şu sıralar çünkü de o yüzden sormak istedim.

0 Kudos
Reply