Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
AYada10
Beginner
1,260 Views

i7 8700k crashing frequently at turbo mode on

7 8700k crashing frequently at the turbo and non-turbo modes but on increasing the voltage from 1.1v to 1.3v its stable on non-turbo mode but unstable on turbo mode please help

System Specs are Hyper x DDR4 ram 2400Mhz 8gb x 2

Asus Z370 tuf gaming plus motherboard

Nvidia GTX 1080ti (Msi Gaming x)

1 x Intel optane 16gb

0 Kudos
11 Replies
idata
Community Manager
64 Views

Hello Ankit1996,

Thank you for joining the Processors Community. I am sorry to hear that you are having issues with Intel® Turbo Boost.

I was double checking the specs for your components, and noticed that the processor only supports DDR4-2666. The memory you mentioned is not compatible, in fact the memory speed is way lower than the one the processor supports. Our recommendation to ensure the right performance of the Intel® Turbo Boost is to run the correct memory type.

Regards,

Amy C.

AYada10
Beginner
64 Views

Thanks for Helping out but now the BIOS is freezing up suddenly after a restart what could be the possible reason is it due to the ram ?

idata
Community Manager
64 Views

/thread/120324 Ankit1996, that to me is a behavior that indicates that it could be memory related. Is there any chance you can test DDR4-2666 sticks?

Regards,

Amy C.

idata
Community Manager
64 Views

/thread/120324 Ankit1996,

If you need further assistance let us know.

Regards,

Amy C.

AYada10
Beginner
64 Views

I have ordered new ram and motherboard once they arrive i will test and let you know thanks for your assistance so far

idata
Community Manager
64 Views

Thank you for letting me know that!

Let me know how it goes.

Regards,

Amy C.

AYada10
Beginner
64 Views

I have changed my motherboard to Gigabyte Z370 Gaming 5 and Ram to GSkill 8gb x2 (3200mhz) But still, i am not able to get the Bios to Bootup The VGA Led is on in the motherboard and the Debug Display is showing D4 error(PCI Resource Allocation Error) hence now i am not able to get anything

i have booted without GPU with the CPU onboard GPU but still same error

The System has following components

i7 8700K

16gb RAM

Intel Optane 16gb

Nvme Drive(Samsung Evo)

1 TB HDD Seagate Baracuda

GTX 1080ti(MSI Gaming X)

idata
Community Manager
64 Views

/thread/120324 Ankit1996, I am sorry to hear that!

Could you please let us know the part number of your RAM?

Have you checked with Gigabyte what are the steps in order to address the D4 code?

Regards,

Amy C.

AYada10
Beginner
64 Views

Finally i replaced the processor with i3 8100 and everything is working fine now so there is some issue with the processor i guess

AYada10
Beginner
64 Views

RAM is from G-skill trident rgb 3200mhz and motherboard is Gigabyte arous gaming 5 z370

idata
Community Manager
64 Views

/thread/120324 Ankit1996, I am glad to hear this processor is working.

Regards,

Amy C.