Processors
Intel® Processors, Tools, and Utilities
14686 Discussions

i9 13980HX with Windows 11 is extremely slow running DJI Terra

RowCropAg
Beginner
2,411 Views

I was looking forward to putting my new laptop into service, it is a MSI Titan GT77 HX 13V.  I followed DJI Terra's recommended hardware specs (i9 processor, 64 GB memory, Nvidia 4080 GPU).  Once I started processing 2D Ortho maps I noticed the render time was 4 times longer than my old laptop (Dell G15 i7 11th gen, 32 GB memory, Nvidia 3080 GPU).  It seems the CPU is throttling down once the process is 50% complete, it is using all cores up to 50% (very fast), then parks all but 6 cores.

 

Expecting a faulty stick of RAM or processor I decided to benchmark the unit, and it performed well at: 27,177 Cinemark multi core.

 

MSI has been zero help, they are trying to pass the buck to DJI.  I am successfully running the exact same version of the software on 3 other poorly configured laptops comparatively.

 

ANY help would be greatly appreciated!

0 Kudos
8 Replies
AlHill
Super User
2,409 Views

Try updating the MSI bios.  If you have afterburner, uninstall it and restart.

 

Doc (not an Intel employee or contractor)
[Maybe Windows 12 will be better]

0 Kudos
RowCropAg
Beginner
2,402 Views

I appreciate the response, I updated the BIOS to the latest version, and haven't installed Afterburner.  This is a very strange situation with this machine, I really like everything about it, except the poor performance with DJI Terra.  I operate a drone agriculture company and we need a heavy lifting mobile machine to crank out HD maps, this is putting us in a bind. 

0 Kudos
Andres_Intel
Employee
2,358 Views

Hello RowCropAg,



Thank you for posting on the Intel communities. I am sorry to hear that you are having performance issues with your Intel® Core™ i9-13980HX Processor, I will be happy to help you.  

 

To have a better understanding of the situation, please answer the following questions: 

 



Regards,  

 

Andres P. 

Intel Customer Support Technician


0 Kudos
Andres_Intel
Employee
2,301 Views

Hello RowCropAg,

 


Were you able to check the previous post?  

Let us know if you still need assistance.   

 


Best regards,  


Andres P.  

Intel Customer Support Technician


0 Kudos
Andres_Intel
Employee
2,272 Views

Hello RowCropAg,

 


We have not heard back from you, so we will close this thread. If you need any additional information, please submit a new question as this thread will no longer be monitored.

  


Best regards, 


Andres P.  

Intel Customer Support Technician


0 Kudos
Dragarix
Novice
1,550 Views

I encountered almost the same problem. I have a processor on a laptop i9-13900H. When I deploy my application locally in Visual Studio, the speed of launching a Web project is no different either in normal mode or in Intel-boost mode, and what’s more sad is that on my old laptop with an older generation Ryzen everything worked many times faster. If there are any steps to improve this case I would be glad to listen

0 Kudos
Dragarix
Novice
1,532 Views

Sorry for my English, I used a translator to improve the text. Processor i9-1300hx. I can send you a report

0 Kudos
bugrahanyn
Beginner
901 Views

Could you please contact me to see if the problem has been resolved? I'm having the same problem with the same software on the same system. (DJI Terra) 
<Email removed>

 

0 Kudos
Reply