Rapid Storage Technology
Intel® RST, RAID
1845 Discussions

DRAM Error While Trying to install Intel Rapid Storage and Optane

Tatoline
Beginner
471 Views
Hello,

I've MSI Z490 Godlike motherboard and I was installing drivers from MSI's web site. But when I try to install Intel Rapid Storage, it asks me to switch AHCI to RAID mode and also say that computer will be restarted in safe mode for while to install it. I accept it, computer shut downs and fans start to work again but there is no view on the screen. Also writing DRAM Error on the led on the motherboard. I reset several times but no luck. Then if I reset CMOS with pressing the button on the motherboard, computer open in safe mode and immediately restart by itself to open normal Windows. But Rapid Storage isn't installed. I tried twice and everything were the same. Also I found that another people have this exact problem: https://community.intel.com/t5/Rapid-Storage-Technology/Tried-installing-Intel-Rapid-Storage-and-Opt...

Here is my computer:

CPU: Intel Core i9-10900K 3.7 GHz 10-Core Processor
CPU Cooler: Corsair iCUE H100i RGB PRO XT 75 CFM Liquid CPU Cooler
Motherboard: MSI MEG Z490 GODLIKE EATX LGA1200 Motherboard
Memory: G.Skill Trident Z RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3600 CL16 Memory
Memory: G.Skill Trident Z RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3600 CL16 Memory
Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
Storage: Western Digital Gold 12 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Video Card: MSI GeForce RTX 3090 24 GB GAMING X TRIO Video Card
Case: Aerocool AirHawk Duo ATX Mid Tower Case
Power Supply: Corsair AXi 1200 W 80+ Platinum Certified Fully Modular ATX Power Supply
Operating System: Microsoft Windows 10 Pro OEM 64-bit
Monitor: Asus ROG Swift PG32UQX 32.0" 3840x2160 144 Hz Monitor
Monitor: Asus ROG Swift PG32UQX 32.0" 3840x2160 144 Hz Monitor

Every part is new, so there shouldn't be a hardware problem.
Labels (3)
0 Kudos
3 Replies
DeividA_Intel
Moderator
427 Views

Hello Tatoline,  

  


Thank you for posting on the Intel® communities.   

  


In order to better assist you, please provide the following:  



1. What is the RAID configuration that you tied to set?


2. Have you reported the issue with MSI?


3. Have you tried a clean installation of Windows after you changed to RAID?


4. Is possible, what is the Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) version you tried to install?




Regards,    


Deivid A. 

Intel Customer Support Technician 


DeividA_Intel
Moderator
410 Views

Hello Tatoline,  


  


Were you able to check the previous post and get the information requested? Please let me know if you need more assistance.   


  


Regards,  


Deivid A.  

Intel Customer Support Technician  


DeividA_Intel
Moderator
402 Views

Hello Tatoline, 


  


We have not heard back from you, so we will close this inquiry. If you need further assistance or if you have additional questions, please create a new thread and we will gladly assist you.    


  


Regards,  


Deivid A.  

Intel Customer Support Technician  


Reply