Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Community Manager
1,530 Views

Intel S5000XVNSATAR Status LED blinking in amber

Hi,

i have an intel server board S5000XVNSATAR which has a system status LED blinking in amber color continuosly. I am unable to find the cause and correct the problem... this is my new board just 10 day old replaced it with my old server board S5000XVNSATA. My old motherboard had this issue 3yrs after its purchase , i ignored it and did not keep any follow up on the issue ... now just a month ago this motherboard had the system status LED in solid amber color... showed no sign of booting , no display , nothing happening. So i replaced it with a new one S5000xvnSATAR. Now my new motherboard is indicating this issue too early and i am afraid of loosing its functionality. Kindly help me understand what exactly is happening.

My Server Configuration :

Intel S5000XVNSATAR server board

16 gb Ram

Ati Radeon 5700 HD graphics Card.

Intel Xeon Quadcore E5310 x 2 , processors.

700Watt Seventec Power Supply.

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Employee
60 Views

Install and run the http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18895 sysinfo utility. Check the result files for errors.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
60 Views

i tried running sysinfo.exe .. but the backend.exe fails to execute and crashes. I am using windows 7 ultimate... is this the issue ?

0 Kudos
Highlighted
Employee
60 Views

Please go to windows\Binaries folder and run install.bat first. You may need to run it as administrator.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
60 Views

i ran install.bat as an administrator and then i ran sysinfo.exe (as an administrator) and again the backend.exe crashed.

0 Kudos
Highlighted
Employee
60 Views

Go to Device Manager and see if there is a device called "Microsoft Generic IPMI driver". Delete it and run install.bat again. That should install the Intel IPMI driver properly.

If sysinfo still doesn't run, try to run http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18871 SEL viewer to grab hardware events only.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
60 Views

Edward @ Intel wrote:

Go to Device Manager and see if there is a device called "Microsoft Generic IPMI driver". Delete it and run install.bat again. That should install the Intel IPMI driver properly.

If sysinfo still doesn't run, try to run http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=18871 SEL viewer to grab hardware events only.

this didnot work at all , i get the same error. However i am providing the screen captured version of IMPI info using everest ultimate.Hope it may reflect the issues..

Here is the report generated

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Version EVEREST v5.00.1650

 

Benchmark Module 2.4.258.0

 

Homepage http://www.lavalys.com/ http://www.lavalys.com/

 

Report Type Report Wizard

 

Computer QUADCORE-5310 (Quadcore-5310)

 

Generator gurbaksh

 

Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600

 

Date 2011-11-11

 

Time 20:14

 

--------[ IPMI ]--------------------------------------------------------------------------------------------------------

[ IPMI System Event Log ]

0004 11/10/2011 2:01:48 PM BMC SEL Disabled Log Cleared 42 0F FF

 

0018 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan LoN Thresh OK now

 

002C 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan LoC Thresh OK now

 

0040 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan - 44 0F FF

 

0054 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan - 45 0F FF

 

0068 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan LoN Thresh OK now

 

007C 11/10/2011 2:01:52 PM BMC Fan LoC Thresh OK now

 

0090 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan - 40 0F FF

 

00A4 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan - 41 0F FF

 

00B8 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan - 44 0F FF

 

00CC 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

00E0 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan Lo Crit Thresh

 

00F4 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

0108 11/10/2011 2:01:53 PM BMC Fan Lo Crit Thresh

 

011C 11/10/2011 2:01:54 PM BMC Fan - 40 0F FF

 

0130 11/10/2011 2:01:54 PM BMC Fan - 41 0F FF

 

0144 11/10/2011 2:01:54 PM BMC Fan - 45 0F FF

 

0158 11/10/2011 2:02:23 PM BIOS System Event Boot: ClockSync 1 05 00 FF

 

016C 11/10/2011 2:02:23 PM BIOS System Event Boot: ClockSync 2 05 80 FF

 

0180 11/10/2011 2:03:17 PM MemCtlr System Event - 01 FF 00

 

0194 11/10/2011 2:03:34 PM BMC ACPI Power State S0/G0 Working 40 0F FF

 

01A8 11/10/2011 9:45:44 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

01BC 11/10/2011 9:45:45 PM BMC Fan Lo Crit Thresh

 

01D0 11/10/2011 11:09:37 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

01E4 11/10/2011 11:09:37 PM BMC Fan Lo Crit Thresh

 

01F8 11/11/2011 2:47:02 AM BIOS System Event Boot: ClockSync 1 05 00 FF

 

020C 11/11/2011 2:47:02 AM BIOS System Event Boot: ClockSync 2 05 80 FF

 

0220 11/11/2011 2:47:02 AM BMC Power Unit Power Off 40 0F FF

 

0234 11/11/2011 2:47:03 AM BMC ACPI Power State S5/G2 soft-off 45 0F FF

 

0248 11/11/2011 2:47:03 AM BMC Platform Security - 40 0F FF

 

025C 11/11/2011 1:34:53 PM BMC Processor Present 47 0F FF

 

0270 11/11/2011 1:34:53 PM BMC Processor Present 47 0F FF

 

0284 11/11/2011 2:47:31 AM BMC Power Unit AC Lost 44 0F FF

 

0298 11/11/2011 1:34:55 PM BMC Power Unit AC Regained 44 0F FF

 

02AC 11/11/2011 1:34:56 PM BMC Power Supply - 46 0F FF

 

02C0 11/11/2011 1:34:56 PM BMC Power Supply - 46 0F FF

 

02D4 11/11/2011 1:35:11 PM BMC Button Power Button Pressed 40 0F FF

 

02E8 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan - 40 0F FF

 

02FC 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

0310 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan Lo Crit Thresh

 

0324 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan - 40 0F FF

 

0338 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan - 41 0F FF

 

034C 11/11/2011 1:35:14 PM BMC Fan - 43 0F FF

 

0360 11/11/2011 1:35:15 PM BMC Fan Lo Noncrit Thresh

 

0374 ...
0 Kudos
Highlighted
Employee
60 Views

OK I noticed SYS FAN 4 is not getting any readings. If you don't have a fan connected to SYS FAN 4, run FRUSDR update again and select the corret fans.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
60 Views

Yes ! Finally the "System Status LED is static green". I ran the FRUSDR,BIOS & BMC update with Intel Deployement Assistant and got the FAN issue resolved.

My question to you ..Can i perform any diagonistics with my previous Board (S5000xvnSATA) , it has "System Status Led" in Static Amber color , on powering the machine .. the CPU fans run but i can't see any Display... except this LED no other LEDs are glowing.

0 Kudos
Highlighted
Employee
60 Views

If the same components works on another board then most likely it's board failure. You may try to clear COMS and select BIOS bank using the jumper. For more information, refer to the http://www.intel.com/support/motherboards/server/s5000xvn/sb/CS-023168.htm Technical product specification.

0 Kudos