Server Products
Data Center Products including boards, integrated systems, Intel® Xeon® Processors, RAID Storage; and Intel® Xeon® Processors
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
4302 Discussions

Mainboard intel server s1200sps + quadpro rtx5000

User1578467919580763
391 Views

I have mainboard intel server s1200sps and i just bought quadpro rtx5000, but when booted, the intel logo hangs. Main s1200sps support rtx5000 16GB GDDR6? Thanks

 

0 Kudos
1 Solution
Lewis-H
New Contributor I
188 Views
  • Verify if there is a Keyboard, Video and Mouse (KVM) installed. If so, disconnect the monitor from the KVM and connect it directly to the motherboard port.
  • If can't access the BIOS with F2,​​​ try with F6 to access the boot manager on the Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), then type exit and hit enter to access the BIOS menu.  

Note:  Update the BIOS to the latest version is always recommended.

If this still doesn't solve your server 2019 issue contact the support team they can help you with exact solution.

I hope this information helps!

Regards,

Lewis

 

View solution in original post

8 Replies
Emeth_O_Intel
Moderator
188 Views

Hello,

 

Thank you for contacting Intel® Server Community.

 

The NVIDIA Quadro RTX 5000 has not been validated in the Intel® Server Board S1200SPS.

 

If you would like to verify the information our best recommendation will be to contact NVIDIA Support, they will provide you the most accurate information about it.

 

Is the Intel® Server Board S1200SPS booting up without the NVIDIA Graphics Card?

Have you tried to test a different NVIDIA or GPU Card on this system?

 

I will be waiting for your outcome in order to proceed with the next step.

 

Regards,

 

Emeth O.

Intel® Server Specialist 

A Contingent Worker at Intel.

Lewis-H
New Contributor I
189 Views
  • Verify if there is a Keyboard, Video and Mouse (KVM) installed. If so, disconnect the monitor from the KVM and connect it directly to the motherboard port.
  • If can't access the BIOS with F2,​​​ try with F6 to access the boot manager on the Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), then type exit and hit enter to access the BIOS menu.  

Note:  Update the BIOS to the latest version is always recommended.

If this still doesn't solve your server 2019 issue contact the support team they can help you with exact solution.

I hope this information helps!

Regards,

Lewis

 

View solution in original post

Emeth_O_Intel
Moderator
188 Views

Hello,

 

@Lewis - Thank you so much for the contribution.

 

@User15784679195807635054 - Please let us know if you still have questions or if you could find the root cause of the issue.

 

I will be waiting for your outcome in order to double-check those details.

 

Best regards,

 

Emeth O.

Intel® Server Specialist 

A Contingent Worker at Intel.

Emeth_O_Intel
Moderator
188 Views

Hello,

 

I am following up on your thread in order to confirm if you were able to verify with NVIDIA the GPU compatibility with the Intel® Server Board S1200SPS.

 

Also, I would like to know the status of your system for us, it is very important to make sure the functionality of your system.

 

Please if you have some updates, share with us the outcome. I will be waiting for your response in order to complete this thread.

 

Have a wonderful day.

 

Best regards,

 

Emeth O.

Intel® Server Specialist 

A Contingent Worker at Intel.

User1578467919580763
188 Views

Hello,

I’m addressing this issue, but not yet, I’m collecting more comments from the supplier.

 

Have a wonderful day. Thanks

Emeth_O_Intel
Moderator
188 Views

Hello,

 

Thank you for your response.

 

Please if you have more questions do not hesitate and let me know and I will be more than happy to help you.

Along with this, I will follow up on this thread on JAN, 21th in order to verify the status from your end.

 

Best regards,

 

Emeth O.

Intel® Server Specialist 

A Contingent Worker at Intel.

User1578467919580763
188 Views

Hello,

 

I updated lastest version for BIOS to fix the problem. Thanks.

Emeth_O_Intel
Moderator
188 Views

Hello,

 

I am very glad to hear that you could be able to find the root cause of the issue.

 

If you have more questions, do not hesitate and contact us back and we will be more than happy to assist you.

 

Best regards,

 

Emeth O.

Intel® Server Specialist 

A Contingent Worker at Intel.

Reply