Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Community Manager
1,006 Views

s5000svn bad performance

Hello,

I am experiencing horrible performance form an S5000xvn board with 12 GB of RAM and a single Xeon 5060 processor. The application used is Autodesk Inventor 2009.

The performance is so bad it is being beaten by a laptop by almost twice the speed for the same task.

Jeff Loucks

0 Kudos
8 Replies
Highlighted
Employee
20 Views

Performance is going to depend on a lot of things - are you pegging the CPU, maxing out the read/write on the hard drive, maxing out your memory usage?

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
20 Views

Dan,

The memory is not fully utilized. Only 2.5 GB of 12 GB.

The application we are testing is single threaded therefore we are getting up to one CPU of performance.

HDD Performance does not seem to influence the issue. Nor Does Graphics.

We are testing the following two computers side by side.

Laptop

Mobile T7400 wiht 2 GB RAM

Intel Express Graphics

Workstation

Xeon 5060 with 12 GB RAM

Nvidia Quadro FX1500

the Laptop performs the Autodesk Inventor Job in 3 minutes.

The Workstation perofms exactly the same job in 6 minutes.

I suspect it is a driver issue although it could be a revision number issue. Our client has a total of 6 of these workstations and they are not happy.

0 Kudos
Highlighted
Employee
20 Views

What task is the Autodesk Inventor Job performing?

0 Kudos
Highlighted
20 Views

Hi Jefff,

thanks for the question.

Looks like the application is Autocad kind of s/w which depends on the OS .

1. what is the OS running?

2. Make sure you have updated all the f/w(BIOS/FRUSDR/BMC).

give more details to diagnosis the issue,

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
20 Views

Hi,

We have updated all of the Firmware to most current. No Change.

We have tested with Windows XP 32 and 64 and Windows 7 64. Windows 7 performs 20% better but there is it is still 2 times slower that the laptop.

Jeff Loucks

0 Kudos
Highlighted
Employee
20 Views

If you're not pegging the memory, CPU, or hard drive; then the server hardware isn't going to help the speed of this program at all.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
20 Views

Depending on the CPU BIOS confihuration and the number of processors seen because of hyperthreading and dual core, the CPU shows a maximum of 100% on one core. If there are 4 CPUs the workload is 25% The application is not multi-threaded. But having said that, both the laptop and the wrokstation are multi-core CPUs. The Laptop has a much slower frontside bus and CPU.

I know you keep wanting to say this is not a problem but it is a problem and I have spent weeks trying to find a solution. I don't appreciate answers which say this is not a problem. This server handles single threaded applications really badly.

0 Kudos
Highlighted
Employee
20 Views

No one is saying it's not a problem. But it doesn't make sense to play around with hardware, if hardware isn't the problem; does it?

0 Kudos