Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
JMoye
Beginner
1,878 Views

480GB 520 Series SSD Not Showing Up In Bios, DevSleep?

I have a 480GB SSD 520 series SSD drive not showing up in my bios anymore after trying to format it with a SATA to USB adapter. I've read that this may be a DevSleep issue but I'm not sure how to fix it, can anyone help? Thank you..

0 Kudos
6 Replies
idata
Community Manager
91 Views

Hi GuyCre8ive,

 

 

Thank you for contacting our support community. We understand your situation regarding the Intel® SSD 520 Series that is not detected on BIOS.

 

 

We would like to inform you that this model does not have the Devsleep feature. It seems that your situation could be related to something else.

 

 

In order to better assist you, could you please let us know the following information:

 

 

*Have you tested the SSD in a different SATA port?

 

*Have you tested the SSD with a different SATA cable?

 

*Have you tested the SSD in a different system?

 

 

We look forward to hearing back from you.

 

 

Regards,

 

Junior M.

 

JMoye
Beginner
91 Views

Yes I've tried it on 4 different Windows 10 systems. This happened before with a 330 drive and it was under warranty so I didn't fix it but they told me it was related to the computer going to sleep. I was told it was only present in the 330 drives so I thought I could leave this one on the SATA to USB adapter but it disappeared after I got back from work and I can't get it to show up in any systems now.

idata
Community Manager
91 Views

Hi GuyCre8ive,

 

 

Thanks for the reply.

 

 

Based on the information provided, we recommend you to contact yourhttps://www.intel.com/content/www/us/en/support/contact-support.html local support team for further assistance.

 

 

Regards,

 

Junior M.

 

JMoye
Beginner
91 Views

Every time I try to create a support request, it sends me to the page to create a support account. I've clicked "Next Step" several times now and it keeps telling me to verify my email which I've done already. You guys hiring web developers, lol? jk, here's the link it keeps sending me to though:

 

https://www.intel.com/content/www/us/en/forms/support-registration-form.html https://www.intel.com/content/www/us/en/forms/support-registration-form.html
idata
Community Manager
91 Views

Hi GuyCre8ive,

 

 

Please check your private messages.

 

 

Regards,

 

Junior M.
JMoye
Beginner
91 Views

I replied.