Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
3,344 Views

80Gb ssd is now onley 8Mb

Hello guys

I got a strange problem. Today i received my SSD and i wanted to instal W7 on it. First i could see the SSd in the bios but not in the windows screen where you can partition the disks.

No i got that problem solved. But the disk is onley 8Mb

My system specs

Asus Crosshair formula 2

AMD Phenom2 x940

if you need more info just ask and i will post it

Regards

Tags (1)
0 Kudos
10 Replies
idata
Community Manager
94 Views

That certainly is a strange problem. Have you tried to format it in Windows 7 as a basic disk? And did you initialize the disk? Is the SSD shown as being online?

Seems like the disk is not formatted correctly.

idata
Community Manager
94 Views

i can see the disk in windows but i cant do much with it, i can onley format the 8Mb and make a partition on that piece of the disk

idata
Community Manager
94 Views

Have you used HDDErase? HDDErase can screw up your SSD with that 8MB issue. We can get into trying to fix it if you did mess up with HDDErase.

idata
Community Manager
94 Views

nope i didnt used annything yet. I ordered a new one today and i think its better to send this one back. unless i can get it to work again

Steve_Lionel
Black Belt Retired Employee
94 Views

I have seen this problem reported with other disks, mainly SSDs. It appears to be a failure of the drive's controller. Get it replaced under warranty.

idata
Community Manager
94 Views

What firmware version is on the drive?

idata
Community Manager
94 Views

Apologies for the problems you are having with your X-25M.

If the problem continues, please RMA the drive for replacment.

FYI: "Intel BootLoader" and a drive size of 8MB typically means that the firmware cannot be found.

idata
Community Manager
94 Views

I ordered a new one installed it and it worked. so im gonna RMA the broken one:)

thx for the reply's

idata
Community Manager
94 Views

I have an Asus M2npv-vm motherboard running Windows XP Pro and I see exact same issues. The drive is an Kingston SSD 96 GB. I worked with Kingston and the RMA the first device. Without any explanation of what they did, they sent me a new drive. The new drive has the exact same problem I can only see 7.84 MB of the total 96 GB. Did you go with a different vendor than Kingston, such as the Kingston was not working and another vendor 's SSD worked?

Thanks,

Matt

idata
Community Manager
94 Views

Hi Matt, I have the same issue. Same motherboard as your Asus M2NPV-VM, with Kingston SSD 30G. The SSD works well in my notebook and install windows 7 without any problem. I wonder if the M2NPV-VM is too old to install an SSD.

Reply