Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
idata
Community Manager
1,667 Views

Any chance?

Hello!

There is my problem.

I was bought Intel X 25-M SSD 120 GB ( SSDSA2MH120G2K5) as a system drive for my server. Config:

Motherboard SERVER MB S3420 GP S1156/S3420GPLC

 

CPU CPUXQC 2400/2.5GT/8M S1156 BOX/X3430 BX80605X3430 S LBLJ IN

 

RAM 2x4GB 1066MHZ DDR3 ECC REG CL7 QR INTEL

Storage controller SRCSATAWB

SERVER CHASSIS GROSSE POINT/SC5650UP

I was trying to install on Intel SSD drive in AHCI mode Windows Server 2008R2 x64. But no luck for me. The most error - after starting install and making new partition on drive - Intel SSD disappears and after that make drive alive can do only low level format. Few times install was successful but after few restart same situation - drive disappears. Think - i was trying all drivers and many bios configuration - but no luck for me. Maybe someone know - what iam diong wrong?

Best regards

Petruchio

0 Kudos
5 Replies
idata
Community Manager
59 Views

Is the mobo BIOS up-to-date?

Does this occur in IDE mode?

idata
Community Manager
59 Views

Is the mobo BIOS up-to-date?

- Yes.

Does this occur in IDE mode?

- No - i was try in AHCI mode - couse in Enchanced mode (IDE) iam not sure Intel SSD will use trim. Am I right ?

mmokk
New Contributor II
59 Views

Chjuchja wrote:

- No - i was try in AHCI mode - couse in Enchanced mode (IDE) iam not sure Intel SSD will use trim. Am I right ?

trim will work in ide mode.

idata
Community Manager
59 Views

So you did test in IDE/Legacy/Compatibility Mode and it did not have the issue?

idata
Community Manager
59 Views

I will test it today.

Reply