Wireless
Issues related to Intel® Wireless Adapters and technologies
5982 Discussions

AX200 speed under 1mbps

TRidgway
Beginner
311 Views

Hello i recently upgraded my network adapter from " 300Mbps - 802.11n Wireless PCI Card  " to "WIRELESS INTEL® Wi-Fi 6 AX200 2,400Mbps/5GHz, 300Mbps/2.4GHz PCI-E CARD + BT 5.0". and now my network speed is <1mbps download and <1mbps upload. 

i have tried doing a clean reinstall, update the drivers and check the wireless security settings

my SSU data summary is: 

System information

Operating System: Microsoft Windows 10 Home(10.0.18363 Build 18363)
Physical Memory (Installed): 8 GB
System Type: x64-based PC
Total Installed Updates: 37 Updates - See Detailed View for more information

Display information
Display Adapter(s): NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB 27.21.14.5730

Motherboard information
System Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model: PRIME A320M-K

Network information
Network Adapter(s): Bluetooth Device (Personal Area Network) #2 10.0.18362.1
Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz 22.30.0.11
Realtek PCIe GbE Family Controller 9.1.409.2015

Storage information
Disk(s): ST2000DM006-2DM164 34.26 GB (available) 10.0.18362.1

0 Kudos
0 Solutions
2 Replies
TRidgway
Beginner
297 Views

After changing it to 802.11n it improved greatly to 59mbps download and 13mbps upload. It did seem to be a compatibility issue with the router. Thanks for the help.

David_G_Intel
Moderator
254 Views

Hello TRidgway

  

Thank you for posting on the Intel️® communities. 

 

We are glad to know you found a solution, and thank you for sharing it with us. Since you resolved this already, we will proceed to close the thread.  

If you need any additional information, please submit a new question as this thread will no longer be monitored.

 

Regards, 

David G 

Intel Customer Support Technician 

 


Reply