Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
DBarn4
Beginner
1,120 Views

WiFi - Unable to connect to any network until disable / re-enable card

Hi All,

Have a bit of a strange issue which is being seen on a large number of our devices:

We push a WiFi profile via Group Policy to connect to an non-broadcast SSID which allows for access to our corporate domain. On our Windows 7 devices, we occasionally see an issue connecting to networks with the following Intel cards:

AC7265

AC7260

AC8265

AC8260

I have a device with me at the moment where i see the following scenarios when starting the device:

1. Hidden network is seen and connects fine (the working state)

2. No networks are seen at all

3. All broadcast networks are seen but unable to connect with the 'Unable to connect' error message

In scenarios 2 and 3, if i disable and re-enable the Wireless NIC card, once it's enable, i see no issues. Networks connect and they are all seen. Following a reboot, we're back at square one and the NIC needs to be disabled and enabled again. I've removed all software from the device which may have any interference (VPN clients / AV etc.) but the issue remains.

Any recommendations? Have this logged with Microsoft but they're unable to give me any ideas yet!

0 Kudos
2 Replies
idata
Community Manager
60 Views

Hello DaveB82,

 

Thank you for contacting us; it will be more than a pleasure to help you.

 

In this case, please perform a clean install of the latest drivers using the following guide:

 

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000022173/network-and-i-o/wireless-networki...

 

Here is the link for the latest drivers:

 

https://downloadcenter.intel.com/download/27991/Intel-PROSet-Wireless-Software-and-Drivers-for-Windo... https://downloadcenter.intel.com/download/27991/Intel-PROSet-Wireless-Software-and-Drivers-for-Windo...

 

Please update the drivers and let us know the outcome.

 

As well, in order to isolate the issue, have you tried to take one of those machines out of the network environment?

 

Or tried to connect it into a different network that does not belong not the corporate domain?

 

If the issue still persists after taking the machine out of the environment, please let us know.

 

 

I hope this helps.

 

Regards,

 

Diego S.

 

idata
Community Manager
60 Views

 

Hello DaveB82,

 

We just wanted to double check if you still need further assistance.

 

Please do not hesitate on contacting us back.

 

Best Regards,

 

Diego S.

 

Reply