Intel® MPI Library
Get help with building, analyzing, optimizing, and scaling high-performance computing (HPC) applications.
2190 Discussions

Service is not running after Intel MPI RTE installs on 32 bit OS

adambruss
Beginner
703 Views

After installing the Intel mpi rte on a 32 bit operating system, the smpd service is not installed. The service entry is missing from the windows services dialog and attempting to invoke mpiexec hangs. On the surface the installer runs to completion. Running smpd -install from the bin directory as a post-step will install the service successfully. This is supposed to happen automatically during the install and causes us significant problems.
Can you guys reproduce this? What is the solution?

  • intel mpi rte version4.0.3.010

-Adam

0 Kudos
3 Replies
James_T_Intel
Moderator
703 Views
Hi Adam,

I have submitted a request to correct this behavior. For now, the only solution is to manually install the SMPD service after the installer has finished. I'll let you know when there is any change in this issue.

Sincerely,
James Tullos
Technical Consulting Engineer
Intel Cluster Tools
0 Kudos
adambruss
Beginner
703 Views
Alright we are configuring our setup to do the smpd -install manually for now. Thanks.
0 Kudos
James_T_Intel
Moderator
703 Views
Hi Adam, This has been corrected in our latest release of the Intel® MPI Library, Version 4.1. Please try this version and make certain it works for you. Sincerely, James Tullos Technical Consulting Engineer Intel® Cluster Tools
0 Kudos
Reply