Intel oneAPI Registration
Support for Getting Started questions for Intel oneAPI Toolkits, Intel Parallel Studio XE and Intel System Studio
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
366 Discussions

EMA server installation - error connecting to SQL Server DB

EduardoGarcia
Beginner
1,800 Views

Hello everyone,

 

I'm trying to install Intel EMA (v. 1.5.1.0) on a Windows Server 2019 VM. When trying to configure the database connection, I'm getting the error message in the first attached screenshot. I've tried to configure both a local SQL Server DB and a remote DB server.

 

Also, when I run the installer, before it opens, I get the error message in the second screenshot. I think it might be related to the DB connection error.

 

Does anyone know what could cause these errors?

 

 

Labels (1)
0 Kudos
31 Replies
SergioS_Intel
Moderator
1,548 Views

Hello EduardoGarcia,


Thank you for contacting Intel Customer Support.

 

In order to better assist you, please help us by providing the following information:


On how many systems are you trying to install Intel EMA 1.51.1.0? If you are trying a single server installation, please check this link:


https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000058622/software/manageability-products.h...


Is this the first time you try to install EMA 1.51.1.0 on this system?


We will be looking forward to your updates.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


EduardoGarcia
Beginner
1,491 Views

Hello Sergio, thank you for the reply,

 

"On how many systems are you trying to install Intel EMA 1.51.1.0?"

 

It's a single server installation.

 

"Is this the first time you try to install EMA 1.51.1.0 on this system?"

 

Yes, this is the first time

SergioS_Intel
Moderator
1,514 Views

Hello EduardoGarcia,


We are following your question and would like to know if you were able to gather the information that we requested in our previous post.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
1,458 Views

Hello EduardoGarcia,


Please allow us to check on the information provided and we will get back to you.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


EduardoGarcia
Beginner
1,422 Views
Leonardo_C_Intel
Moderator
1,372 Views

Hello EduardoGarcia


Thank you for waiting please let me know the following details:


Are you using MSFT SQL Enterprise or Express?

Please be specific. Also, what language is he deploying the deploy DB in?


Regards,

Leonardo C.


Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
1,351 Views

Hello EduardoGarcia


We are following your case and would like to know if you were able to gather the information that we requested in our previous post.


Regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
1,315 Views

Hello EduardoGarcia


We are following your case and would like to know if you were able to gather the information that we requested in our previous post or if you need further assistance.


Regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
1,291 Views

Hello EduardoGarcia


We are following your question and would like to know if you need further assistance or if we can close this thread.


Regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


EduardoGarcia
Beginner
1,224 Views

Hello,

 

We tried both on Enterprise and Express MSFT SQL (language: en_us).

 

Att,

SergioS_Intel
Moderator
1,175 Views

Hello EduardoGarcia


We appreciate the additional information, please allow us to check it and we will get back to you.


Regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
1,090 Views

 Hello EduardoGarcia,

 

 Thank you for waiting for our updates.

 

Please try a fresh installation of MS SQL Express on the same host in English, since currently is the only language supported.


We will be looking forward to your updates.


 Best regards,

 Sergio S.

 Intel Customer Support Technician


EduardoGarcia
Beginner
939 Views

Hello Sergio,

 

We've already tried a fresh installation in English and it's still not working.

 

Regards,

SergioS_Intel
Moderator
1,041 Views

Hello EduardoGarcia,

 

We are following your case and would like to know if you were able to perform the steps that we provided you earlier.


 Best regards,

 Sergio S.

 Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
877 Views

Hello EduardoGarcia


We appreciate the additional information, please allow us to check it and we will get back to you.


Regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


SergioS_Intel
Moderator
748 Views

Hello EduardoGarcia,


Thank you for waiting for our updates.


Can you please let us know if you are trying to create the DB?


Currently, there is a limitation on EMA where the installer requires that it create the DB. Please do not to create the DB, but let EMA do it. 


This will change in future versions of EMA 1.6 +, but with prior versions like EMA 1.5.1, EMA must create the DB.


 Please let us know if you need further assistance.


Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician


EduardoGarcia
Beginner
650 Views

Hello Sergio, thank you for the reply.

 

I was in fact trying to create the DB. Now I've tried a new installation letting EMA create the DB and I'm not getting DB connection errors anymore. However, the installation is still not succesful. Now, at the end of the installation process, I get a message saying:

"There are errors in the process. Please see the detailed event log to find details"

 

In the event log, there's a message saying "Service cannot be started. The service process could not connect to the service controller" from EMA Ajax Server, EMA Swarm Server and EMA Manageability Server.

 

Regards

SergioS_Intel
Moderator
686 Views

Hello EduardoGarcia,


We are following your case and would like to know if you need further assistance.



Best regards,

Sergio S.

Intel Customer Support Technician




SergioS_Intel
Moderator
639 Views

 Hello EduardoGarcia,


Thank you for your post.


The problem is that the ports are not open, please run this command in order to Test the remote system port in PowerShell:

 

Test-NetConnection [[- IP of the Computer]-p 3389


In addition, please check your firewall settings.  

  

  

 Best regards,

 Sergio S.

 Intel Customer Support Technician



EduardoGarcia
Beginner
609 Views

Hello Sergio,

 

Actually, these erros are in the EMA server itself. I haven't tried remote connections to EMA services yet.

 

I've checked remote connections via port 3389 anyway and it's open.

 

Regards,

Reply