Analyzers
Support for Analyzers (Intel VTune™ Profiler, Intel Advisor, Intel Inspector)
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
4554 Discussions

OneAPI 2021.1.1 Gold Vtune command line tool doesn't work for non-root users

Lin_L_Intel
Employee
686 Views

Command: vtune -collect hotspots -data-limit=0 -finalization-mode=none -result-dir="sample" -no-summary ls

When executing it under non-root user, it runs vtune but doesn't invoke ls command(no collect data). Run with root user, it works fine.

Non-root user is already in group " video render vtune". 

Are there any other settings?

0 Kudos
1 Solution
RaeesaM_Intel
Moderator
608 Views

Hi,


Thank you for your patience.

Looks like the known issue is with permissions for not-root users from VTune sw-based hotspots analysis on systems where installation was run by root/sudo.

To check exec permissions :

In the <vtune_install_dir>/bin64 directory , Run

$ ls -l | grep pinbin

To fix permissions:

$ sudo chmod o+rx <vtune_install_dir>/bin64/pinbin


Hope this helps.

Raeesa


View solution in original post

6 Replies
RaeesaM_Intel
Moderator
660 Views

Hi,

Thank you for posting in Intel VTune Profiler Forum.

 

We couldn't reproduce the issue from our end.

Could you please run the self-checker script ,

./<vtune-installation-directory>/bin64/vtune-self-checker.sh

See whether its working fine and share the log.

Also, please attach the entire result folder after running the vtune command :

 vtune -collect hotspots -data-limit=0 -finalization-mode=none -result-dir="sample" -no-summary ls

 

Raeesa

 

Lin_L_Intel
Employee
648 Views

vtune-self-checker.sh  shows failure for 

Instrumentation based analysis check
Example of analysis types: Hotspots with default knob sampling-mode=sw, Threading with default knob sampling-and-waits=sw
Collection: Fail

Log and entire result folder after running the vtune command are attached.

 

RaeesaM_Intel
Moderator
628 Views

Hi,


We are discussing this issue with concerned team internally. We will get back to you on the updates.


Raeesa



RaeesaM_Intel
Moderator
609 Views

Hi,


Thank you for your patience.

Looks like the known issue is with permissions for not-root users from VTune sw-based hotspots analysis on systems where installation was run by root/sudo.

To check exec permissions :

In the <vtune_install_dir>/bin64 directory , Run

$ ls -l | grep pinbin

To fix permissions:

$ sudo chmod o+rx <vtune_install_dir>/bin64/pinbin


Hope this helps.

Raeesa


View solution in original post

RaeesaM_Intel
Moderator
581 Views

Hi,


Thank you for accepting the solution. We are discontinuing monitoring this thread . Please raise a new thread incase of any further issues. We would be happy to help you out .


Regards,

Raeesa


Ekaterina_L_Intel
512 Views
Reply