Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Amit_T_1
Beginner
54 Views

VTune not connecting to Sun JVM Application

Hi,

I am new to VTune and have downloaded the trail version for now. My application is pure Java based and is using Hotspot JVM 1.8. Right now I am trying to profile the application locally on my Windows 7 Desktop but eventually will move this application to RHEL v6.

I am trying to profile my application using VTune Amplifier XE 2015 Update 2 but haven't got any success.

Is there a step by step guide the steps. I tried to look around a lot but couldn't find anything concrete. I will appreciate if someone can share some thoughts.

Thanks.

 

0 Kudos
2 Replies
David_A_Intel1
Employee
54 Views

Hi Amit:

First, if you are downloading an eval version, you should get the latest release: VTune Amplifier XE 2015 Update *4*.  You can get it directly from Intel at https://software.intel.com/en-us/try-buy-tools.  Scroll down for the VTune Amplifier XE or just register and download the Parallel Studio XE Professional Edition, which includes the VTune Amplifier XE.

Next, can VTune Amplifier launch your Java app?  That is, do you have a command line or a script that starts your app?  If so, configure VTune Amplifier's Project Properties to launch the command line or script file.

If your app is running and you just want to attach to it, you can use the "Attach to Process" target type in the Project Properties to specify whcih process to attach to.

The following article should be helpful: https://software.intel.com/en-us/articles/java-support-is-back-in-vtune-amplifier-xe

Amit_T_1
Beginner
54 Views

Thanks a lot this issue was resolved. Initially I was trying to attach the amplifier to an already running process which was causing issues. I changed so that my process starts within the amplifier.

Reply