Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
KMale1
Beginner
1,534 Views

Intel i354 2.5 GbE dual adapter and SuperMicro Blade Chasis Network Cable Unplugged

Jump to solution

The problem:

"Network cable disconnected" error after installing PROSet software suite on a SuperMicro blade nodes with B1SA4-2750F mainboard and Intel i354 2.5 Gbe Backplane Network adapters (x2).

I need teaming and VLANs features from PROSet suite, that`s why i`m using that software. If only the drivers are installed, both NICs works fine, but in Windows 8.1 there are no teaming feature - tested also with PowerShell.

Tested also with Windows 10, Windows Server 2012/2012 r2 - same issue - if only drivers are added (doesn`t matter if they are installed from software suite or from Device Manager), both NICs works fine, no matter how many times I`ve restart the machine. Windows 10 have teaming from PowerShell, but can`t define VLANs...

If PROSet suite is installed, both NICs change their status at "Network Cable Unplugged". The only resolution for this issue i`ve found so far (not always) is Right Button on adapter=> Properties=> Configure - after that, the adapter changes his status normal, but if machine is restarted, networks are disconnected again...

I`ve installed a lot of different versions of Intel PROSet software, tested with Unplug/Plug blade nodes, also with changing blade nodes position - no result.

Any resolution?

0 Kudos

Accepted Solutions
st4
New Contributor III
136 Views

Hi Morridin,

Good day. In order to create Intel(R) ANS teams and VLANs on Microsoft* Windows* 10, please install the Microsoft Cumulative update located here: Microsoft KB3081448<<a href="https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081448">https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081448>. Failure to install the update will result in teams and VLANs that do not pass traffic.

Hope this information help.

rgds,

wb

 

View solution in original post

4 Replies
st4
New Contributor III
136 Views

Hi Morridin,

 

Thank you for the post. For creating VLAN in Windows *10, this is a Microsoft issue and we already reported to Microsoft*. I understand you were trying to create teaming on Windows 8.1 as well, checking on our website, the Intel i354 2.5 Gbe Backplane Network adapters is not on the supported adapter of PROSet software :

https://downloadcenter.intel.com/download/25237/Network-Adapter-Driver-for-Windows-8-1 https://downloadcenter.intel.com/download/25237/Network-Adapter-Driver-for-Windows-8-1-

 

rgds,

 

wb
st4
New Contributor III
137 Views

Hi Morridin,

Good day. In order to create Intel(R) ANS teams and VLANs on Microsoft* Windows* 10, please install the Microsoft Cumulative update located here: Microsoft KB3081448<<a href="https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081448">https://support.microsoft.com/en-us/kb/3081448>. Failure to install the update will result in teams and VLANs that do not pass traffic.

Hope this information help.

rgds,

wb

 

View solution in original post

KMale1
Beginner
136 Views

Hi wb,

Sorry for the silence in last few days...

Seems that combination between last drivers for i350 network devices familly and Microsoft CU for the Windows 10 resolve the problem. That was tested on near 10 SuperMicro Avoton blade nodes. We have another chasis with 112 nodes, but it`s not operational atm and when we are ready, we`ll continue the test. I`ll post results in this thread.

Reggards

st4
New Contributor III
136 Views

Hi Morridin,

Thank you for sharing the information

rgds,

wb