Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
PKuru
Beginner
1,583 Views

XL710 QDA2 link not detected.

I have setup my server (PowerEdge R620) with CentOS 7 and attached XL710-QDA2 40GbE NIC card on PCIe 3 slot. The driver i40e is updated to the latest version 2.4.10 and using compatible QSFP 4 x 10 GbE module / cable (https://www.intel.com/content/www/us/en/ethernet-products/optics-cables/ethernet-qsfp-cables-brief.h... X4DACBL5) as shown in the link: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000006051/network-and-i-o/ethernet-products... QSFP+ Modules/Cables Compatible with Intel® Ethernet Server Adapter...

However, though ifconfig shows the interface is up, it does not detect the link or the cable attached. The LED near the port does not light up.

Do I need to install any other drivers for the SFP module? Am I missing something here?

Thanks,

Prakash

0 Kudos
5 Replies
idata
Community Manager
83 Views

Hello Prakashkurup7,

 

 

Thank you for posting in Intel Wired Ethernet Communities. Do you have a spare cable or adapter you can swap out to test each part? Please post the following outputs from the terminal in CentOS:

 

ehtool -i  ethtool

 

modinfo i40e

 

 

Please let me know if you have any questions.

 

 

Best Regards,

 

Daniel D

 

Intel Customer Support

 

Agent under contract to Intel
idata
Community Manager
83 Views

Hello Prakashkurup7,

 

 

We would like to help you with this issue. Please inform us if you have not resolved the issue. If you have any questions please let us know..

 

 

Best Regards,

 

Daniel D

 

Intel Customer Support

 

Agent under contract to Intel
apapr
Beginner
83 Views

Hi,

 

I am also facing same issue, below if output of modinfo i40e

 

filename: /lib/modules/4.4.0-31-generic/updates/drivers/net/ethernet/intel/i40e/i40e.ko

version: 2.7.29

license: GPL

description: Intel(R) 40-10 Gigabit Ethernet Connection Network Driver

author: Intel Corporation, <e1000-devel@lists.sourceforge.net>

srcversion: 2212C8D31172FBDBC9A1647

alias: pci:v00008086d0000158Bsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d0000158Asv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D3sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D2sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D1sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D0sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037CFsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037CEsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001588sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001587sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000015FFsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001589sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001586sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001585sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001584sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001583sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001581sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001580sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001574sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001572sv*sd*bc*sc*i*

depends: ptp,vxlan

vermagic: 4.4.0-31-generic SMP mod_unload modversions

parm: debug:Debug level (0=none,...,16=all) (int)

 

 

output for ethtool enp8s0f1

 

 Settings for enp8s0f1:

Supported ports: [ ]

Supported link modes: 40000baseCR4/Full

Supported pause frame use: Symmetric

Supports auto-negotiation: Yes

Advertised link modes: 40000baseCR4/Full

Advertised pause frame use: No

Advertised auto-negotiation: Yes

Speed: Unknown!

Duplex: Unknown! (255)

Port: Other

PHYAD: 0

Transceiver: external

Auto-negotiation: off

Supports Wake-on: d

Wake-on: d

Current message level: 0x0000000f (15)

drv probe link timer

Link detected: no

 

 

Amit

apapr
Beginner
83 Views

Can anyone please guide how to overcome this issue?

apapr
Beginner
83 Views

I am also facing same issue, please guide me how to overcome this issue?