Intel® ARC™ Graphics
Get answers to your questions or issues when gaming on the world’s best discrete video cards with the latest news surrounding Intel® ARC™ Graphics
1795 Discussions

A750 driver crash / no output

curles
Novice
1,585 Views

Basic info:

A750 founder's edition

Ryzen 9 3900X

motherboard X470

ReBAR enabled

Win10 22H2 x64

 

Description:

After I updated from 31.0.101.4369 to 31.0.101.4502 (I checked "clean install" during the upgrade), I have started experiencing random problems that manifest in the following ways:

- occasionally on boot/restart, BIOS will show a message that the hardware is unsupported and it has turned CSM on

- in windows, while doing nothing notable in particular (not a high load), the screen will go black (monitor stops getting signal - not just a black screen). just the display has stopped working, because i can still interact with the system via keyboard, so i am able to restart the computer via a run command and the display will come back on after restart

- the BIOS error appears to follow on next restart after the signal cuts out, but i haven't seen enough to identify if it always follows yet

 

I am currently unable to revert back to the previous driver version or download anything from intel's website because it looks like intel's download site SSL certificate has just expired.

0 Kudos
1 Solution
Hugo_Intel
Employee
1,572 Views

Hello curles


Thank you for posting on the Intel® ARC™ Graphics Communites. I am sorry you are experiencing display issues and errors when booting your system with Intel® Arc™ A750 graphics.


As a first recommendation, please try reinstalling driver 31.0.101.4502 using Display Driver Uninstaller and check if the issue persists.

Also, if possible, please test if the issue happens when using a different monitor and cables.


If the issue still happens, please share with us the following reports:

Intel® System Support Utility

Report for Intel® Graphics Drivers (Only IGCC report)


Best Regards,


Hugo O.

Intel Customer Support Technician.


View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
Hugo_Intel
Employee
1,573 Views

Hello curles


Thank you for posting on the Intel® ARC™ Graphics Communites. I am sorry you are experiencing display issues and errors when booting your system with Intel® Arc™ A750 graphics.


As a first recommendation, please try reinstalling driver 31.0.101.4502 using Display Driver Uninstaller and check if the issue persists.

Also, if possible, please test if the issue happens when using a different monitor and cables.


If the issue still happens, please share with us the following reports:

Intel® System Support Utility

Report for Intel® Graphics Drivers (Only IGCC report)


Best Regards,


Hugo O.

Intel Customer Support Technician.


0 Kudos
Hugo_Intel
Employee
1,524 Views

Hello curles

  

I hope you are doing fine. 

  

Were you able to check the previous post? 

Let us know if you still need assistance. 

  

Best Regards,  


Hugo O.  

Intel Customer Support Technician. 


0 Kudos
curles
Novice
1,517 Views

Hi Hugo,

Thanks for following up. I have followed your last post and am currently monitoring the results. Given the unpredictable nature of the issue, I won't know if it's fixed until after an extended period of time.

I will report back if I observe the same or different error.

Thanks again!

0 Kudos
Hugo_Intel
Employee
1,440 Views

Hello curles


We wanted to check back on this thread since you indicated you wanted some time to test if the issue is fixed. Please let us know if you happen to experience crashes again or if you need more time for testing purposes.


Best Regards,


Hugo O.

Intel Customer Support Technician.


0 Kudos
curles
Novice
1,420 Views

Hi Hugo, I have not encountered it again so far, but i have not yet had the opportunity to use it with heavy loads yet. I will follow up if it reoccurs. Thanks!

0 Kudos
Hugo_Intel
Employee
1,396 Views

Hello curles


Thank you for letting us know. Since you need more time for testing purposes we will continue to monitor the thread for a few more days. Let us know the results once you have the chance to test the system.


Best Regards,


Hugo O.

Intel Customer Support Technician.


0 Kudos
Hugo_Intel
Employee
1,295 Views

Hello curles


I wanted to follow up on this issue and check if you had the time to test your system and if this issue reocurred or if it can be considered resolved. Pease let us know.


Best Regards,


Hugo O.

Intel Customer Support Technician.


0 Kudos
Hugo_Intel
Employee
1,238 Views

Hello curles

  

I hope you are doing fine. 

  

I have not heard back from you. So I will close this thread. If you need any additional information, submit a new question, as this thread will no longer be monitored. 

  

Best Regards, 

 

Hugo O.  

Intel Customer Support Technician. 


0 Kudos
curles
Novice
1,165 Views

Hi Hugo,

 

I can report that I have not seen the same issue so far and have put the GPU through various use cases now. I have since upgraded through to 101.4577 which is what I am currently on.

 

If it comes back up in the future I will create a new post.

 

Thank you very much for your help!

Reply