Intel® Collaboration Suite for WebRTC
Community support and discussions on the Intel® Collaboration Suite for WebRTC (Intel® CS for WebRTC).
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
For the latest information on Intel’s response to the Log4j/Log4Shell vulnerability, please see Intel-SA-00646
1136 Discussions

ERRORS WHILE USING GPU ACCELERATION with MCU

ANIL_K_3
Beginner
118 Views

Hi,

On Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1585L v5 @ 3.00GHz 7core  Centos 7.2 machine we configured Intel Media Studio 2017R2 successfully and vainfo gives output  

error: can't connect to X server!
libva info: VA-API version 0.99.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: User requested driver 'iHD'
libva info: Trying to open /opt/intel/mediasdk/lib64/iHD_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32
libva info: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.99 (libva 1.67.0.pre1)
vainfo: Driver version: 16.5.1.59511-ubit
vainfo: Supported profile and entrypoints
      VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointVLD
      VAProfileH264ConstrainedBaseline: VAEntrypointEncSlice
      VAProfileH264ConstrainedBaseline: <unknown entrypoint>
      VAProfileH264ConstrainedBaseline: <unknown entrypoint>
      VAProfileH264Main               : VAEntrypointVLD
      VAProfileH264Main               : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileH264Main               : <unknown entrypoint>
      VAProfileH264Main               : <unknown entrypoint>
      VAProfileH264High               : VAEntrypointVLD
      VAProfileH264High               : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileH264High               : <unknown entrypoint>
      VAProfileH264High               : <unknown entrypoint>
      VAProfileMPEG2Simple            : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileMPEG2Simple            : VAEntrypointVLD
      VAProfileMPEG2Main              : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileMPEG2Main              : VAEntrypointVLD
      VAProfileVC1Advanced            : VAEntrypointVLD
      VAProfileVC1Main                : VAEntrypointVLD
      VAProfileVC1Simple              : VAEntrypointVLD
      VAProfileJPEGBaseline           : VAEntrypointVLD
      VAProfileJPEGBaseline           : VAEntrypointEncPicture
      VAProfileVP8Version0_3          : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileVP8Version0_3          : VAEntrypointVLD
      VAProfileVP8Version0_3          : <unknown entrypoint>
      VAProfileHEVCMain               : VAEntrypointVLD
      VAProfileHEVCMain               : VAEntrypointEncSlice
      VAProfileVP9Profile0            : <unknown entrypoint>
      <unknown profile>               : VAEntrypointVideoProc
      VAProfileNone                   : VAEntrypointVideoProc
      VAProfileNone                   : <unknown entrypoint>

 

and able to run sample script as shown in Intel Media server installation document . But when i installed and configured Intel CS webrtc MCU 3.4.1 with hardware gpu acceleration i am not able to subscibe the MIX stream VIDEO and getting followed error 


2018-04-09 04:46:42.292  - INFO: ErizoJS - Connecting to rabbitMQ server...
2018-04-09 04:46:42.313  - INFO: AmqpClient - Connecting to rabbitMQ server OK, hostPort: { host: 'localhost', port: 5672 }
2018-04-09 04:46:42.334  - INFO: ErizoJS - video.9236ed31-ab25-f4e8-e269-c02d8127edfb.9 as rpc server ready
2018-04-09 04:46:42.337  - INFO: ErizoJS - video.9236ed31-ab25-f4e8-e269-c02d8127edfb.9 as monitor ready
libva info: VA-API version 0.99.0
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init VA failed, ret -1

2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init Singleton failed.
libva info: VA-API version 0.99.0
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init VA failed, ret -1

2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init Singleton failed.
libva info: VA-API version 0.99.0
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init VA failed, ret -1

2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: woogeen.MsdkBase - Init Singleton failed.
2018-04-09 04:46:42,373  - ERROR: mcu.media.MsdkVideoCompositor - Get MSDK failed.

any specific reason for this and how to solve . Even with Intel CS webrtc MCU 3.5.2 getting same error 

 

 

 

0 Kudos
3 Replies
ANIL_K_3
Beginner
118 Views

Server Messages (Logs) 

 

pr  9 05:13:31 e3-1585Lv5 abrt-hook-ccpp: Not saving repeating crash in '/root/Release-v3.4.1/video_agent/woogeen_video'
Apr  9 05:13:31 e3-1585Lv5 kernel: woogeen_video[22038]: segfault at 0 ip 00007f5f051c0236 sp 00007f5f1c100910 error 4 in videoMixer-msdk.node[7f5f0514c000+3ac000]

 

Apr  9 05:13:32 e3-1585Lv5 abrt-hook-ccpp: Not saving repeating crash in '/root/Release-v3.4.1/video_agent/woogeen_video'
Apr  9 05:13:32 e3-1585Lv5 abrt-hook-ccpp: Not saving repeating crash in '/root/Release-v3.4.1/video_agent/woogeen_video'
Apr  9 05:13:32 e3-1585Lv5 abrt-hook-ccpp: Not saving repeating crash in '/root/Release-v3.4.1/video_agent/woogeen_video'
Apr  9 05:13:32 e3-1585Lv5 abrt-hook-ccpp: Not saving repeating crash in '/root/Release-v3.4.1/video_agent/woogeen_video'

any update ?

 

 

ANIL_K_3
Beginner
118 Views

HI,

 

any update ?

Qiujiao_W_Intel
Employee
118 Views

Please check in version 4.0, we have a fix on all dri device scan in latest release

Reply