Intel® Distribution of OpenVINO™ Toolkit
Community support and discussions about the Intel® Distribution of OpenVINO™ toolkit, OpenCV, and all things computer vision-related on Intel® platforms.

open /dev/ion failed!

EUZEN__PAUL-HENRI
860 Views

Hi,

I want to launch the sqeezenet demo but got the error message "open /dev/ion failed!" when loading model to the device. I use openvino toolkit 2019.3.376.

Can somebody explain where the problem may comes from ?

Best regards.

Paul-Henri

0 Kudos
1 Solution
JAIVIN_J_Intel
Employee
860 Views

Hi Paul,

 

It seems like there is an issue with driver installation. Which Linux distribution are you using?

Also, please check if myd_ion kernel module is installed by running the following command:

lsmod | grep myd_ion

If you do not see any output from the command, reinstall the myd_ion module

 

Thanks,

Jaivin

View solution in original post

2 Replies
JAIVIN_J_Intel
Employee
861 Views

Hi Paul,

 

It seems like there is an issue with driver installation. Which Linux distribution are you using?

Also, please check if myd_ion kernel module is installed by running the following command:

lsmod | grep myd_ion

If you do not see any output from the command, reinstall the myd_ion module

 

Thanks,

Jaivin

EUZEN__PAUL-HENRI
860 Views

Hi Jaivin,

Thank you for your answer. The command did not detect ion module, so I have launched the reinstallation of the module as you suggested and it works now.

Thank you very much for your help.

Best regards.

Paul-Henri

 

Reply