Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
348 Views

Is it possible to use Intel Tri-Mode RAID as a bootable device with desktop motherboard?

Jump to solution

I have an Intel RAID RSP3TD160F adapter and UEFI-capable desktop motherboard based on Z390 chipset. Apparently the UEFI BIOS does not provide a setup menu entry for Human Interface Infrastructure. Also it displays "No MegaRAID Adapter Installed" message during POST. Is it possible to use StorCli or any other tools to setup a bootable RAID array for this hardware configuration? Is there a way to run MegaRAID Human Interface Infrastructure Configuration Utility from EFI shell?

0 Kudos

Accepted Solutions
Highlighted
11 Views

The problem has been resolved in three steps:

  1. Latest BIOS version flashed on the motherboard (MSI MEG Z390 Godlike)
  2. RAID card profile setting changed from "PD64" to "PCIe4"
  3. Generic SFF-8643->SFF-8639 cable changed to Broadcom 05-50064-00 due to different pinout on LSI Tri-Mode cards. More info is here: https://www.icydock.com/PDF/MB699VP-B_Tri-mode_compatability_announcement.pdf

 

View solution in original post

0 Kudos
6 Replies
Highlighted
Super User
11 Views

You need to discuss this with the motherboard manufacturer.

 

Doc

 

Doc (not an Intel employee or contractor)
0 Kudos
Highlighted
Moderator
11 Views
Hello alexey.romenskiy, We have not test our Intel® RAID Adapter RSP3TD160F with third party motherboards. Please contact the manufacturer for further information. Please do not hesitate to contact us again if you need further assistance. Best regards, Sergio S. Intel Customer Support Technician Under Contract to Intel Corporation For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios
0 Kudos
Highlighted
Moderator
11 Views
Hello alexey.romenskiy, I am following your question and would like to know if you need more assistance. Best regards, Sergio S. Intel Customer Support Technician Under Contract to Intel Corporation For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios
0 Kudos
Highlighted
Moderator
11 Views

Hello alexey.romenskiy,

 

If you need more assistance please feel free to contact us back.

 

Best regards,

 

Sergio S.

 

Intel Customer Support Technician

Under Contract to Intel Corporation

For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios

0 Kudos
Highlighted
12 Views

The problem has been resolved in three steps:

  1. Latest BIOS version flashed on the motherboard (MSI MEG Z390 Godlike)
  2. RAID card profile setting changed from "PD64" to "PCIe4"
  3. Generic SFF-8643->SFF-8639 cable changed to Broadcom 05-50064-00 due to different pinout on LSI Tri-Mode cards. More info is here: https://www.icydock.com/PDF/MB699VP-B_Tri-mode_compatability_announcement.pdf

 

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Moderator
11 Views

Hello alexey.romenskiy,

 

We are glad to hear that you were able to resolve your problem, please let us know if you need more assistance or if we can close this thread.

 

Best regards,

 

Sergio S.

 

Intel Customer Support Technician

Under Contract to Intel Corporation

For firmware updates and troubleshooting tips, visit :https://intel.com/support/serverbios

 

0 Kudos