Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
35 Views

OFED-MIC installation issue

Hi,

I have installed MPSS-3.4.5 on CentOS 7.1. Now I'm trying to install OFED-3.5.2-MIC following the instruction in https://software.intel.com/en-us/blogs/2014/09/23/working-with-mellanox-infiniband-adapter-on-system-with-intel-xeon-phi-coprocessors. I follow the instruction in section 2.2 and 3 of the document. Then I run the command "ibv_devinfo" on the host. Here is the output:

hca_id: scif0
        transport:                      iWARP (1)
        fw_ver:                         0.0.1
        node_guid:                      4c79:baff:fe66:03e9
        sys_image_guid:                 4c79:baff:fe66:03e9
        vendor_id:                      0x8086
        vendor_part_id:                 0
        hw_ver:                         0x1
        phys_port_cnt:                  1
                port:   1
                        state:                  PORT_ACTIVE (4)
                        max_mtu:                4096 (5)
                        active_mtu:             4096 (5)
                        sm_lid:                 1
                        port_lid:               1000
                        port_lmc:               0x00
                        link_layer:             Ethernet

hca_id: mlx5_0
        transport:                      InfiniBand (0)
        fw_ver:                         10.10.5020
        node_guid:                      f452:1403:0002:4210
        sys_image_guid:                 f452:1403:0002:4210
        vendor_id:                      0x02c9
        vendor_part_id:                 4113
        hw_ver:                         0x0
        board_id:                       MT_1210110019
        phys_port_cnt:                  2
                port:   1
                        state:                  PORT_DOWN (1)
                        max_mtu:                4096 (5)
                        active_mtu:             4096 (5)
                        sm_lid:                 0
                        port_lid:               65535
                        port_lmc:               0x00
                        link_layer:             InfiniBand

                port:   2
                        state:                  PORT_DOWN (1)
                        max_mtu:                4096 (5)
                        active_mtu:             4096 (5)
                        sm_lid:                 0
                        port_lid:               65535
                        port_lmc:               0x00
                        link_layer:             InfiniBand

hca_id: mlx4_0
        transport:                      InfiniBand (0)
        fw_ver:                         2.33.5000
        node_guid:                      f452:1403:0001:b880
        sys_image_guid:                 f452:1403:0001:b883
        vendor_id:                      0x02c9
        vendor_part_id:                 4099
        hw_ver:                         0x0
        board_id:                       MT_1090120019
        phys_port_cnt:                  2
                port:   1
                        state:                  PORT_ACTIVE (4)
                        max_mtu:                4096 (5)
                        active_mtu:             4096 (5)
                        sm_lid:                 1
                        port_lid:               9
                        port_lmc:               0x00
                        link_layer:             InfiniBand

                port:   2
                        state:                  PORT_DOWN (1)
                        max_mtu:                4096 (5)
                        active_mtu:             4096 (5)
                        sm_lid:                 0
                        port_lid:               0
                        port_lmc:               0x00
                        link_layer:             InfiniBand

The problem is when I run the command "ibv_devinfo" on the mic, the output is as follows, showing that no infiniband device is installed on the mic.

"Failed to get IB devices list: Function not implemented".

Please let me know if you have any idea what the problem might be.

Thanks,

Mahdieh

0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Employee
35 Views

Hi Mahdiyeh,

I navigated to the MPSS Long-Term Support Archive page (https://software.intel.com/en-us/articles/intelr-manycore-platform-software-stack-mpss-long-term-sup...) to retrieve the MPSS version that you are working with (MPSS 3.4.5). The readme file showed that version doesn't support RHEL 7.1.

If you want to work with CentOS 7.1, you better look for a MPSS version that can support RHEL 7.1 first (a MPSS version that supports RHEL 7.1 gives you a better chance for CentOS 7.1). 

Thanks

0 Kudos