Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
810 Views

JTAG programming not working properly in DE1-SoC Board

Hi,

 

I have code which instantiates a particular design N no. of times.

When the N>12000 , even though the Quartus tool generates the bitstream, I am not able to configure the FPGA on board(DE1-SoC). Even after programming the new bitstream through JTAG , the board automatically loads the bitstream from serial flash. How and why is this happening? Any suggestions to workaround this?

 

Thanks & Regards,

Vidya

0 Kudos
6 Replies
Highlighted
Employee
12 Views

Hi Vidya, First of all, may i know which programming file you are programming into the FPGA? SOF or JIC? Secondly, do you power cycle the FPGA after you have programmed the new bitstream? Regards, YL
0 Kudos
Highlighted
Beginner
12 Views

Hello,

 

I am using .sof file for programming and I am not power cycling after programming. Do you know the reset condition for this board and where it is mentioned?

I am suspecting the board is resetting and then programming the FPGA in default mode which is from the flash.

 

Regards,

Vidya

0 Kudos
Highlighted
Employee
12 Views

Hi Vidya, By right it shouldn't be like this. The board will not reset itself unless it is designed so in the FPGA design. You mentioned about N>12000. What about the programming for N<12000? Is it successful? If it so, it might be due to your design problem. Regards, YL
0 Kudos
Highlighted
Beginner
12 Views

Hi YL,

 

For n<12000 the FPGA programming happens as expected. In my design there is no logic of resetting . Infact I am not using HPS part of the device only PL part.

What I observed is for n>12000 the resource utilization goes above 50%. Will that cause a problem?

 

Regards,

Vidya

0 Kudos
Highlighted
Employee
12 Views

Hi Vidya, By right it shouldn't have any problem. You can have resources utilization up to 100%, however, you need to ensure that the compilation is successful and timing is clean after compilation. It seems to me that the board is having issue. Regards, YL
0 Kudos
Highlighted
Employee
12 Views

Hi Vidya, Any update on this? Have you tried with the other board? Regards, YL
0 Kudos