Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
BHowa2
Beginner
1,735 Views

Intel Display Audio Driver Problem

Hp pavillion Model # : 550-047c purchased Aug 2015

Product # : L9L32AA# ABA

Software Build # : 15AM2RRA605# SABA# DABA Service ID # : 20150702

Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz 12gig ram

Intel(R) HD Graphics 4600

Windows 8.1 Pro with Media Center 64-bit

Intel Display Audio (ver 6.16.0.3161 11/5/2014)

Been in HP's revolving door on this one for the past couple of weeks with no joy despite escalating it to the top level support in HP (at least as high as I can get)

===========The following is repeatable===================

Using only the HDMI output for both video and audio

Intel Display Audio is checked as the default playback device

Outputting HDMI to a Philips TV being used as computer monitor

The following is under Win8.1 using FireFox (currently ver 40.0.2, but

also observed under several FF versions back to 38.x)

HDMI audio output _starts_ and works correctly when viewing something such as a

YouTube video or NetFlix.

HOWEVER, after listening to streaming videos that have audio, if FireFox is

closed or exited with audio in progress, the Pavillion begins

generating a loud constant tone through the speakers being fed by HDMI

output.

This tone will continue uninterrupted unless any of the following takes place;

New audio output is started

A new video with audio is started

Volume Control opened and audio level is clicked

Reopening FireFox does not stop the tone. Subsequently starting a

second video within FireFox with the tone playing DOES stop the tone.

See the attached files for the playback device screen and a wave file of the tone that is generated.

Note that there are TWO Intel Display Audio Drivers showing in Device manager... one for Sound Devices, and the other for Audio Inputs and Outputs

Thanks in advance to your consideration of this submission. Any input or pointers to solutions will be appreciated.

Beverly Howard

Tags (2)
0 Kudos
2 Replies
Amy_C_Intel
Employee
362 Views

Hello bevhoward,

I performed a test and I could not get the same issue the you're facing (we used this high quality HDMI cable http://www.amazon.com/AUVIO-20-Ft-Speed-Ethernet-Cable/dp/B007Z8420O/ref=sr_1_14?s=electronics&ie=UT... http://www.amazon.com/AUVIO-20-Ft-Speed-Ethernet-Cable/dp/B007Z8420O/ref=sr_1_14?s=electronics&ie=UT...…) but I would recommend downloading the latest drivers for your system, here you can find the latest graphics version from https://downloadcenter.intel.com/download/25232/Intel-Iris-Iris-Pro-and-HD-Graphics-Driver-for-Windo... Intel® Download Center, additionally check if you have the latest drivers from the HP site http://support.hp.com/sg-en/drivers/selfservice/HP-Pavilion-550-000-Desktop-PC-series/7779690/model/... Z7_3054ICK0KGTE30AQO5O3KA30R1 HP Software and Driver Downloads for HP Printers, Laptops, Desktops and More | HP® Customer Support.

Regards,

Amy.

BHowa2
Beginner
362 Views

Sorry, Amy....

 

It's an answer, but it did not resolve the problem, so, I unmarked it as "best answer" even though it was the only answer to the post in three and a half years.

 

I do appreciate you input. Problem solved... the equipment has been replaced 😉

 

Beverly Howard

Reply