Intel® FPGA Software Installation & Licensing
Installation and Licensing that’s includes Intel Quartus® Prime software, ModelSim* - Intel FPGA Edition software, Nios® II Embedded Design Suite on Windows or Linux operating systems.
Announcements
Intel Support hours are Monday-Fridays, 8am-5pm PST, except Holidays. Thanks to our community members who provide support during our down time or before we get to your questions. We appreciate you!

Need Forum Guidance? Click here
Search our FPGA Knowledge Articles here.
858 Discussions

Error: 'C:/build/swbuild/SJ/nightly/18.1std/625/l64/work/modelsim/eda/sim_lib/altera_mf.v' doesn't exist.

SDesa16
Beginner
550 Views

Our design uses Altera PLL_50_100 instance. I am using questasim for simulation. I have installed the Altera libraries. Compilation goes through, but simulation hangs with last line being:

# Time: 90 Instance: tb_ov1_top.inst_PLL_50_100.altpll_component.cycloneiii_pll.pll3

When i break the simulation, I see below error:

# Break in Module cda_scale_cntr at /build/swbuild/SJ/nightly/18.1std/625/l64/work/modelsim/eda/sim_lib/altera_mf.v line 14688

# Error opening C:/build/swbuild/SJ/nightly/18.1std/625/l64/work/modelsim/eda/sim_lib/altera_mf.v

# Path name 'C:/build/swbuild/SJ/nightly/18.1std/625/l64/work/modelsim/eda/sim_lib/altera_mf.v' doesn't exist.

 

I am not sure where this path coming from :'C:/build/swbuild/SJ/nightly/18.1std/625/l64/work'

 

I can see all the libraries in the library list.

 

I have included below line in my tcl script:

vsim -t 1ns -L altera_ver -L lpm_ver -L sgate_ver -L altera_mf_ver -L altera_lnsim_ver -L fiftyfivenm_ver -L work -voptargs="+acc" ............

 

I am dealing with Altera lib for the first time. Can you let me know, what must be wrong here? I am stuck with this Altera lib issue. Any lead would be appreciated. Thanks in advance.

0 Kudos
3 Replies
RichardTanSY_Intel
270 Views
Apologize for the delay in response. Can you send me the design file? So I can try run it using Questasim and come back to you
SDesa16
Beginner
270 Views

Thanks for reverting. The problem is solved now. I don't remember the exact solution. Probably when we re-installed the Altera libraries, things were fine. And the other thing i remember is, my simulation was getting stuck due to the TB code. Not sure, why the above messages were displayed when i broke the simulation. With above two fixes, things look good.

RichardTanSY_Intel
270 Views
Glad to hear that your issue has been fixed.
Reply