Intel® FPGA Software Installation & Licensing
Installation and Licensing that’s includes Intel Quartus® Prime software, ModelSim* - Intel FPGA Edition software, Nios® II Embedded Design Suite on Windows or Linux operating systems.
1162 Discussions

License generated from self_service center not working

veriguy
New Contributor I
1,334 Views

I generated the license file from self-service center from Intel website. The license file was generated successfully. I downloaded the file and specified the path to license.dat file in Quartus Prime Pro. However when I try to create a new project, it complains that it needs the license.

I used the NIC id to generate the license and double checked the NIC id is correct and also recognized by Quartus software, but license is still not working. Please help.

0 Kudos
1 Solution
veriguy
New Contributor I
1,271 Views

OK. I could not see LMTOOLS running. After some online searching, I found the following video, which shows how to setup a fixed node or floating license correctly. Following this video, I am able to setup my license correctly and don't see the error any more.

Thank you very much for help.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ob9ei5lMgGE

View solution in original post

0 Kudos
6 Replies
veriguy
New Contributor I
1,328 Views

Duplicate. New to forum, posted again as was not able to find the original post today. The original post is as following. Please help. I am stuck.

https://community.intel.com/t5/Intel-Quartus-Prime-Software/Quartus-Pro-license-generated-from-self-service-center-seems-not/m-p/1280624#M69246

0 Kudos
AR_A_Intel
Employee
1,309 Views

Hello

 

Welcome to INTEL forum. To narrow down this issue. Can you provide your

1)full debug/error.log file

2) Error message screen shot

3) Quartus version use

4) Machine OS information

5) License.dat file

 

And for privacy, you can reply/attach your file in private message.


0 Kudos
veriguy
New Contributor I
1,292 Views

Hi, 

Thank you for replying. Where can I find the debug.log?

Thanks

Anshu

0 Kudos
AR_A_Intel
Employee
1,281 Views

FYI, you can find debug.log file at LMTOOLS > path to the debug log file.

You can refer to this following YouTube on how to find debug log file (min.2:55)

https://www.youtube.com/watch?v=llLaWatUbe8


veriguy
New Contributor I
1,272 Views

OK. I could not see LMTOOLS running. After some online searching, I found the following video, which shows how to setup a fixed node or floating license correctly. Following this video, I am able to setup my license correctly and don't see the error any more.

Thank you very much for help.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ob9ei5lMgGE

0 Kudos
AR_A_Intel
Employee
1,248 Views

Thanks for your update, hope all is well. This thread will be transitioned to community support. If you have a new question, feel free to open a new thread to get the support from Intel experts. Otherwise, the community users will continue to help you on this thread. Thank you


0 Kudos
Reply