Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,733 Views

Error when building project in eclipse

Hello, 

I am having problem when I build project in eclipse. I already build the Application and BSP Project. I right click the CRC_Accelerator_bsp software project and choose build project to build the board support package. When that build completes, I right click the CRC_Accelerator application software project and choose build project to build the Nios II application. That is when I get the error. The error says: make: *** [obj/default/ci_crc.o] Error 1 

Can anybody help me? I have attached the screenshot. Is the problem with the source code? How do I know what is wrong exactly?
0 Kudos
8 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

could you give a screenshot from the console output?

Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

There are no outputs in the console. It's totally blank.I can only see error and it is as in the screen shot I attached. Why is wrong?

Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

It is hard to look into the crystal ball without some more details, but let me try: 

 

-right click to the BSP and click to regenerate the BSP 

-Compile the Project (not BSP) 

-Run as NIOSII 

 

Does a simple Hello-World-Example work? 

 

Please also see [1] 

 

[1] https://www.altera.com/content/dam/altera-www/global/en_us/pdfs/literature/tt/tt_nios2_hardware_tuto...
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

A simple hello world example works but there is this error when I try to run configuration: Connected system ID hash not found on target at expected base address. My board is connected. 

Why this error now?
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

In run configurations select the following options: 

 

Ignore mismatched system ID 

Ignore mismatched system timestamp 

 

Try this. Also see if you included the system ID block in your SOPC/qsys design. (I think it's optional, but I usually include this anyway)
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

I get this output in the console: 

 

**** Build of configuration Nios II for project Hello_World2 **** 

 

make all  

Info: Building ../Hello_World2_bsp/ 

make --no-print-directory -C ../Hello_World2_bsp/ 

Makefile not up to date. 

C:/Users/Nanthini/Desktop/CRC_Acceleration_Example_Design/CycloneII/CRC_System.sopcinfo has been modified since the BSP was generated. 

 

Generate the BSP to update the Makefile, and then build again. 

 

To generate from Eclipse: 

1. Right-click the BSP project. 

2. In the Nios II Menu, click Generate BSP. 

 

To generate from the command line: 

nios2-bsp-generate-files --settings=<settings file> --bsp-dir=<target bsp files directory> 

 

make[1]: *** [public.mk] Error 1 

make: *** [../Hello_World2_bsp/-recurs-make-lib] Error 2 

 

**** Build Finished **** 

 

It says "Launching New Configuration" has encountered a problem. 

Downloading ELF process failed. 

 

And how do I see if I included the system ID block in my SOPC/qsys design?
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

Do you read your post before posting? 

 

Do this: 

 

Generate the BSP to update the Makefile, and then build again. 

 

To generate from Eclipse: 

1. Right-click the BSP project. 

2. In the Nios II Menu, click Generate BSP. 

 

To generate from the command line: 

nios2-bsp-generate-files --settings=<settings file> --bsp-dir=<target bsp files directory>
Altera_Forum
Honored Contributor I
228 Views

Hi all. 

 

I'm facing similar issue while Running 'Nios II Hardware' after building a simple hello_world_small project in Eclipse. Please find the attachment for details and kindly help in resolving the same. 

 

Thanks in advance.
Reply