Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
1,477 Views

celeron 900 2.20 GHZ CPU 100% usage

Hi guys.

Came here for some advice,

What happened? I bouth latop like a year ago with "Intel Celeron 900 2.20 GHz" procesor.

After having it for while, procesor started tu run on 100% CPU usage. At some piont I trought that it could be termo gel, witch I changed. Still same thing, changed win versions as well.. and nothing, pluss on top of that I've used Intel Procesor Diagnostic tool to see what that will say, and procesor passed all tests! So can anyone tell me whats wrong with it.?

Im running:

Win: Windows 7 Home Premium x64

Ram: 4GB (2.87 usable)

Proc: Celeron 900 @ 2.20GHz 2.19GHz

And when it happens?

most time when I open web browser, using flash games or watching youtube videos, thats when its on 100% usage and everything laggs, or stops/freezes.

Can I get any help on thing please?

Kind regards,

Tags (1)
0 Kudos
4 Replies
Highlighted
Community Manager
77 Views

Dzintars: Thank you very much for joining the Intel® Processors communities.

 

 

In order to better assist you, could you please provide the model of the laptop?

 

Did you made recent software/hardware changes?

 

By any chance, do you know what is the model of the memory RAM?

 

 

Any further questions, please let me know.

 

 

Regards,

 

Alberto R

 

Highlighted
Beginner
77 Views

Thanks for such fast answer.

Laptop model is: Toshiba Satellite Pro 650 - 18D System Unit

And theres no any updates, exept since I have this problem I've changed therminal paste (twice) started with cheaper one witch was white color and now i brought "cooler master" £10 one, and nothing has changed. Maybe i should put more then just a bit, I dont know!

Ram is 4GB (3.75gb usable) model: ASint DDRIII 2GB - 1333 SSZ3128M8-EDJ1D

If anything else is needed, please ask.

Kind Regards,

Dzintars

0 Kudos
Highlighted
Beginner
77 Views

Thanks for such fast answer.

Laptop model is: Toshiba Satellite Pro 650 - 18D System Unit

And theres no any updates, exept since I have this problem I've changed therminal paste (twice) started with cheaper one witch was white color and now i brought "cooler master" £10 one, and nothing has changed. Maybe i should put more then just a bit, I dont know!

Ram is 4GB (3.75gb usable) model: ASint DDRIII 2GB - 1333 SSZ3128M8-EDJ1D

If anything else is needed, please ask.

Kind Regards,

Dzintars

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
77 Views

Dzintars: Thank you very much for providing that information.

 

 

In this case what we can try is to do a BIOS update and to install the latest chipset and management engine drivers from Toshiba's web site. Please get in contact directly with them to get the instructions of how to do the BIOS update and to verify if they have further suggestions. Not sure if the model on the link below is the correct one, since I did not find the specific model you gave me:

 

http://support.toshiba.com/support/modelHome?freeText=3276279&osId=31 http://support.toshiba.com/support/modelHome?freeText=3276279&osId=31

 

http://us.toshiba.com/about/contact-us/ http://us.toshiba.com/about/contact-us/

 

 

Please bear in mind, that the processor came out around 8 years ago, and it might not work as good as it should with different applications that require more resources from it:

http://ark.intel.com/products/41498/Intel-Celeron-Processor-900-1M-Cache-2_20-GHz-800-MHz-FSB http://ark.intel.com/products/41498/Intel-Celeron-Processor-900-1M-Cache-2_20-GHz-800-MHz-FSB

Any questions, please let me know.

Regards,

 

Alberto R
0 Kudos