Programmable Devices
CPLDs, FPGAs, SoC FPGAs, Configuration, and Transceivers
20766 Discussions

Connection refused error when starting P4 studio runtime environment in Tofino hardware

Frank_Chenxingyu_Zha
New Contributor I
915 Views

I am using a Wedge100BF-32X programmable switch and trying to setup Intel P4 studio SDE in this switch to run P4 programs. When I try to run a P4 example program tna_resubmit with P4 studio SDE using the following command,

root@localhost:~/bf-sde-9.9.0# ./run_switchd.sh --arch tofino -p tna_resubmit

I am getting the following error:

connect failed. Error: Connection refused 

The full output from the command is here.

 

Environment:

P4 studio SDE version: 9.9.0
uname  -r: 4.14.151-OpenNetworkLinux
cat /etc/onl/platform: x86-64-accton-wedge100bf-32x-r0
ls /dev/bf0: /dev/bf0
lsmod:
Module                  Size  Used by
bf_kdrv                24576  0
pmbus                  16384  0
pmbus_core             28672  1 pmbus
x86_pkg_temp_thermal    16384  0
gpio_ich               16384  0
optoe                  20480  0

A user on Github suggested reloading kernel driver and checking if /dev/bf0 exists. I did them both, but the issue remains. Any help would be appreciated.

0 Kudos
3 Replies
Kenny_Tan
Moderator
897 Views

Hi,


Thanks for using Intel community forum,


Kindly expect some delay in the reply due to holiday.


Thanks,


0 Kudos
Kenny_Tan
Moderator
857 Views

Hi,


This seems to be Tofino issue but not FPGA issue, do you mind to look for the correct place to raise the question?


You may take a look into https://community.intel.com/


Thanks,

Best regards,

Kenny Tan


0 Kudos
Kenny_Tan
Moderator
833 Views

closing the case as there are no feedback on this.


0 Kudos
Reply