Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,080 Views

EPCS4 Device Programs and Verifies, but does not configure Cyclone III

I have been using Quartus with a USB-Blaster cable to program these devices. The supply shows current increase whilst programming and the verify check runs and also completes successfully. 

 

I have everything set for AS mode. All supplies to the FPGA are correct (3.3v or 1.2v). 

 

I have been probing the ASDI and DCLK pins whilst programming an when complete everything goes silent. However No POR from the FPGA and nothing from the EPCS4. 

 

EDIT: The nCE pin is driven high on my cyclone throughout programming and after. Documentation states it should drive low. How is that possible?
0 Kudos
2 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
62 Views

Can you program the SOF file? does it work? 

What is the programming method you use? Do you use JTAG cable to program the EPCS? or you use AS programming mode? 

 

Does nCE should have pull-down 10kohm to gnd?
Altera_Forum
Honored Contributor I
62 Views

 

--- Quote Start ---  

Can you program the SOF file? does it work? 

What is the programming method you use? Do you use JTAG cable to program the EPCS? or you use AS programming mode? 

 

Does nCE should have pull-down 10kohm to gnd? 

--- Quote End ---  

 

 

Using AS mode. 

 

Yes also nCE has a pulldown, and is being driven high while programming. 

 

I'm getting a verification check passed when programming then everything goes silent. Power has been checked on the FPGA.
Reply