Programmable Devices
CPLDs, FPGAs, SoC FPGAs, Configuration, and Transceivers
Announcements
Need Forum Guidance? Click here

Search our FPGA Knowledge Articles here.
19341 Discussions

Trouble setting up cyclone 10lp development board

thermionicvinyl
Beginner
172 Views

Hi everyone,

I purchased a student FPGA from here: https://fraserinnovation.com/productssolutions/products-2/altera-fpga-study-board-verilog-for-beginn...

I revived it and few days ago but I've had a real difficult time trying to get it to show up in the Quartus programming interface. When I first plug in the board the serial ports are recognized under "Ports (COM & LPT)" as "USB Serial Port (COM3)" and COM4. This is different from the instructions found here:https://www.intel.com/content/www/us/en/programmable/documentation/iga1446847781805.html. Where the device is under "Unknown devices." When I try to update the driver with the usb blaster drivers I receieve the error message that "the best drivers for your device are already installed." I can't step to get past this step. Can somebody help?

0 Kudos
1 Reply
NurAiman_M_Intel
Employee
154 Views

Hi,


Thank you for contacting Intel community.

Apologize for the delay in response.

-May i know what Quartus version are you using?

-Did you has multiple quartus installed? If yes, you can try to uninstall and install only one quartus version and then try again.

-You can also try to reinstall the USB Blaster driver.

-Another solution is, if there is any firewall interrupting the PC or not, you might need to check.

-So to avoid uses of wrong USB drivers from different quartus, we will suggest customer to reinstall everything and only keep one version.


Thanks.


Regards,

Aiman


Reply