Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Altera_Forum
Honored Contributor I
1,418 Views

design simulation

hello 

 

i've done a design using quartus 17.1 pro. but i coudn't simulate this design. i tried to convert it to a VHDL script but i dindn't know how 

 

how can i simulate it or convert it
0 Kudos
10 Replies
Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

Hi, 

 

1.Attache the ERROR message/Log file. 

2.Which IP's are used in the design? 

 

Best Regards, 

Anand Raj Shankar 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

Which si ulator are you using and how do you start it?

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

hi i don't have an error message my design compiles correctly

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

for simulator i use VWF file or i want to convert my design to vhdl code to use modelsim but i couldn't

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

Hi, 

 

Are you able to simulate the design using VWF? what problem are you facing elaborate more. 

For design are you using QSYS or Mega-wizard or simple design without any IP's? 

 

Best Regards, 

Anand Raj Shankar 

(This message was posted on behalf of Intel Corporation)
Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

no i can't simulate using vwf and it isn't simple design it contains ip's like pll .transceiver ..

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

I have a few more questions, please elaborate on your problem: You say you can't simulate, how do you know, does your simulator (which?) not start, does the program start but won't run simulation? How do you start your simulator program? From Quartus? If so, can you see any errors in Quartus? Where I don't mean compile errors but errors regarding the start of the simulator you use. If not how do you start it? 

 

[edit] I assume you have the correct libraries to run pll sim?[/edit]
Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

my problem is i don't know how i simulate it. i've tried with VWF file i put all my variables but when i launch the simulation an error message appears "ModelSim executable not found."

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

Altera_Forum
Honored Contributor I
71 Views

I remember having to point Quartus to where my simulator (Modelsim) was installed. Check under Tools->Options->General->EDA Tool Options the path to your simulator. In my case (for ModelSim-Altera): I have next to Modelsim-Altera the path c:\intelFPGA_lite\16.1\modelsim_ase\win32aloem. If this is not set Quartus does not know which program to start to run your simulation.  

I use custom scripts to compile and run my testbenches, so I cannot help you with other flows.
Reply