Server Products
Data Center Products including boards, integrated systems, Intel® Xeon® Processors, RAID Storage; and Intel® Xeon® Processors
Announcements
Welcome to the Intel Community. If you get an answer you like, please mark it as an Accepted Solution to help others. Thank you!
4299 Discussions

Controller ID: 0 Phy is bad on enclosure: 1 PHY 24

SAljoshin
New Contributor I
4,815 Views

Hello!

We sold to customer 2 servers with same confguration and after 15 days of working both started to give such error on every restart.

Controller ID: 0 Phy is bad on enclosure: 1 PHY 24

Logs attached.

What could be a solution? Both 24slot backplanes broken?!

Sergei

0 Kudos
1 Solution
SAljoshin
New Contributor I
2,124 Views

Hello Henry,

We discovered that it is not the latest FW for RAID controller used.

Seems like using latest FW solved the problem and HS is always online now.

We need to test a little bit, to be sure about that.

Sergei

View solution in original post

6 Replies
idata
Community Manager
2,124 Views

Hello SergeiAljoshin,

 

 

I am really sorry for the problems you have encountered with Controller ID: 0 Phy is bad on enclosure, error message.

 

 

I will be more than glad to help you as much as possible.

 

 

Could you please provide me with a little more information on the server,
  • Server Motherboard model:
  • RAID Controller been use
  • or enclosure model
  • HDD been use

 

Also, if you need a faster response you can always contact or phone support team at 916 – 377 – 7000 option # 4.

 

 

Thank you for your time and patience.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
SAljoshin
New Contributor I
2,124 Views

Hello Henry,

It is S2600CW2 motherboard,

RS3DC040 RAID controller,

In-WIN chassis 24 drives

Drives used: Hitachi UltraStar 7K6000 and Intel SSD DC S4500 and DC S4600

All firmwares and BIOS are the latest.

Servers worked 2 weeks 24/7 and did some Windows updates and did restart. After that both give such error.

regards,

Sergei

SAljoshin
New Contributor I
2,124 Views

Some additional information:

Chassis is:

IN WIN RS424-02M

And problem related to last drive which is a Hot Spare for RAID6.

I got one server to our test lab, so I can quickly provide additional information.

Right now no problems occur. But customer afraid that it will appear again.

Sergei

idata
Community Manager
2,124 Views

Hello SergeiAljoshin,

 

 

Thank you very much for the additional information.

 

I see that you are using a none Intel Chasis, but you are using S2600CW2 motherboard and an RS3DC040 RAID controller

 

Could you please provide me with the Storage drive cage backplane model number.

 

Also, the number of HDD you have configured.

 

 

Also, if you need a faster response you can always contact or phone support team at 916 – 377 – 7000 option # 4.

 

 

Thank you for your time and patience.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

 

Henry A.
SAljoshin
New Contributor I
2,125 Views

Hello Henry,

We discovered that it is not the latest FW for RAID controller used.

Seems like using latest FW solved the problem and HS is always online now.

We need to test a little bit, to be sure about that.

Sergei

View solution in original post

idata
Community Manager
2,124 Views

Hello SergeiAljoshin,

 

 

I am glad the issue was resolved with flashing to latest FW.

 

I will pass on the information and with your permission I will close this threat.

 

 

Thank you for your time and patience.

 

 

If there is anything else we can help please feel free to ask.

 

 

Best regards,

 

 

Henry A.
Reply