Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New Contributor I
1,970 Views

No BMC firmware installed

I have Server board S5520HCR.

The BMC firmware does not appear to be installed. I have attempted to install various firmware packages, but they all leave the board unable to boot (nothing on the screen). I can perform a BIOS recovery and boot, but this leaves me with no other firmware installed.

What can I do to get all the packages installed?

17 Replies
Highlighted
New Contributor I
94 Views

An update:

The Intel Deployment Assistant gives "Internal error: unable to proceed". That was with 3.5.5. Downloading version 4 now to try.

FRU update gives a FW in transfer mode error. ME update fails. I have tried the force update jumper.

Highlighted
New Contributor I
94 Views

Intel Deployment Assistant version 4 hangs at "Detecting System Components...".

Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello stuart.crowley,

 

 

In order for us to better assist you; please provide us with the following information:

 

 

What is the current firmware version of your https://downloadcenter.intel.com/product/36599/Intel-Server-Board-S5520HC Intel® Server board S5520HCR?

 

 

Which versions have you tried so far?

 

 

Were you able to successfully downgrade or upgrade the firmware on the https://downloadcenter.intel.com/product/36599/Intel-Server-Board-S5520HC Intel® Server board S5520HCR on any of these attempts?

 

 

Best regards,

 

Caesar B.

 

0 Kudos
Highlighted
New Contributor I
94 Views

I have tried several versions of the BIOS, including; 64, 63, 38, 33, possibly others. The only firmware that will install is the BIOS. If I go into setup and look at System Information, there is just a dash ("-") next to each one. According to the release notes, certain versions of the BMC firmware are required to be installed prior to upgrade. Version 28 is required to install version 34. Version 34 is the oldest available downloadable version. I can't see anyway to resolve this. I have a new board on the way.

TL;DR

Doesn't seem possible - bought a new board.

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello stuart.crowley,

Could you please provide us with the http://www.intel.com/content/www/us/en/support/boards-and-kits/000008055.html Product Board Assembly (PBA) Numbers located on the Board so I could further investigate this.

Otherwise, please feel free to http://www.intel.com/content/www/us/en/support/contact-support.html Contact Support so we could expedite the resolution of this case.

Best regards,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
New Contributor I
94 Views

PBA code is PBA E26045-457

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hi there!

 

 

It seems that we might have a corrupted BMC. Let's try the following, let's run the latest firmware update (https://downloadcenter.intel.com/download/23908/Intel-Server-Board-S5520HC-S5500HCV-S5520HCT-S5520SC... BIOS 64); however, we are going to move the BMC Force Update jumper to position 2-3 (see image) to compare results.

 

 

If the same situation persists, please run the https://downloadcenter.intel.com/download/19657/Intel-System-Information-Retrieval-Utility-sysinfo-F... Intel System Information Retrieval Utility to see what is being recorded at the BMC level.

 

 

Keep in mind that we are questioning the good state of the BMC. This means that if we are unable to capture the logs it could be another symptom that the BMC is corrupted.

 

 

Best regards,

 

Dave A.

 

0 Kudos
Highlighted
New Contributor I
94 Views

Thanks Dave.

Yes. I've tried using the Force Update. It still does not accept the firmware.

I'll organize running the Retrieval Utility at some stage, but I'm certain that it will find nothing.

I believe the BMC is corrupt. If it is, is there anything I can do to resolve the issue?

I will come back with the Retrieval Utility results once I have run it.

Stuart

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Thanks for the update. Let's wait and see if the logs would tell us more about this issue. It is true that it could be an issue with the BMC. If the BMC Force Update did not help, it is possible that you would need to replace the board.

 

 

Keep in mind that our Intel boxed products carry a 3-year warranty. You can actually check the status of the warranty at the following link.

 

 

https://supporttickets.intel.com/warrantyinfo?lang=us-EN Warranty Information

 

 

Let's try to get the logs let's hope we can find a solution for this, other than replacing the board.

 

 

Best regards,

 

Dave A.

 

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello Stuart.Crowley,

 

 

We would like to know if you were able to solve the issue by following our suggestions?

 

 

Best regards,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
New Contributor I
94 Views

The server is currently in production. I have a replacement board for the server. I will be changing the board out very soon. I will then be able to get the requested details and work on the board.

Thanks

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Thanks for the update. We are looking forward to hearing from you.

 

 

Regards,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello Stuart.Crowley,

 

 

We would like to know if you were able to replace the server board and try our suggestions.

 

 

Regards,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello Stuart.Crowley,

 

 

We are wondering if you were able to replace the server board and try our suggestions. If so please share the results with the Intel communities so others could take advantage of your findings.

 

 

Best regards,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello Stuart.Crowley

 

 

Please let us know if further assistance is required.

 

 

Sincerely,

 

Caesar B.
0 Kudos
Highlighted
New Contributor I
94 Views

My apologies for the delay in coming back to this.

I simply do not have the time to continue working on this. The server board has been replaced and the server is repaired. I was hoping to repair this board and keep as a spare. As there is no straight forward answer on how to flash the firmware, and I have already spent a considerable amount of time on this, I have decided not to pursue it any further.

Thank you for your input.

Stuart

0 Kudos
Highlighted
Community Manager
94 Views

Hello Stuart,

 

 

We are sorry to hear you will not pursue this board´s fix. Please take into consideration we are here to help you. In case you decide to attempt to fix it in the near future, please do not hesitate to contact us back.

 

 

Best regards,

 

Caesar B.

 

0 Kudos