Wireless
Participate in insightful discussions regarding issues related to Intel® Wireless Adapters and technologies
7535 Discussions

My Asus g551jm have first n 7260 and now ac7260. The have the same problem. Wifi is very very slowwwwww, on other divices its everything ok but on n7260 and ac7260 my internet speed slows from 30Mb to 5Mb..... WHY ??

RGołe
Beginner
3,471 Views

y Asus g551jm have first n 7260 and now ac7260. The have the same problem. Wifi is very very slowwwwww, on other divices its everything ok but on n7260 and ac7260 my internet speed slows from 30Mb to 5Mb..... WHY ??

0 Kudos
5 Replies
Jose_H_Intel1
Employee
1,651 Views

Please verify you are using WPA2-AES instead of TKIP and try with uAPSD disabled.

http://www.intel.com/support/wireless/wlan/4965agn/sb/cs-025643.htm Intel WiFi Products — Data Rate Will Not Exceed 54 Mbps When WEP or TKIP Encryption is Configured

http://www.intel.com/support/wireless/wlan/sb/CS-034875.htm Intel® Wi-Fi Products — TechNote: Access Point Interoperability Issue with uAPSD

We suggest getting the latest wireless driver from your http://www.intel.com/support/oems.htm system manufacturer's website and verify with them if this wireless adapter was validated to be used with your computer.

You may use wide channel in 5 GHz if available and consider if a firmware update for your router is of help.

RGołe
Beginner
1,651 Views

I use like you said and nothing change... ;/ also I disable uAPSD.....

0 Kudos
RGołe
Beginner
1,651 Views
0 Kudos
Jose_H_Intel1
Employee
1,651 Views

I suggest you verifying the internet speed is not being affected by the router security or QoS settings limiting the connectivity to this specific system.

The best way to evaluate throughput is by copying a file to a different wired connected system through the local network.

Did you verify with the system manufacturer if this wireless adapter is validated for your computer model?

RGołe
Beginner
1,651 Views

This wireless card is installed by default by manufacturer of this notebook ASUS G551JM and this issue was tested on different networks with same results. Also from the start I heave newest drivers and frimework on router

 

0 Kudos
Reply