Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
60 Views

VTune Terminates Application

Having some issues in VTune Performance Analyser for Linus:

1. When starting the application either from VTune or attached a running application to VTune for sampling, once sampling is over, the threads in the application comes to uninterrupted sleep state.


2. Even though the sampling duration is increased for about 5 mins during configuration, sampling happens only for 1 or 2 mins.

Can anyone help to solve this?
0 Kudos
5 Replies
Peter_W_Intel
Employee
60 Views

Hi,

Please see my quick answers below.

1. "...once sampling is over, the threads in the application comes to uninterrupted sleep state." Can you modify the sampling activity and check "Terminateapplication(s) when data collection finishes" on? If you set this option on, sampling collector will terminate your process. However if your applicationforkedother processes/threads during data collection, sampling collector can't recognizethem as launched application, sothey will not be terminated.

2. "...sampling duration is increased for about 5 mins...sampling happens only for 1 or 2 mins". Maybe your application ran shortly and you checked "when application(s) terminate (before duration expires) on? As I mentioned on Q1,if your appforkedother processes/threads andyourmain processexited shortly - samplingwill stop. So please un-check "when application(s) terminate (before duration expires)" on, set big value for "Duration", and stop sampling data collection manually.

Hope it helps.

Regards, Peter
60 Views

Having some issues in VTune Performance Analyser for Linus:

1. When starting the application either from VTune or attached a running application to VTune for sampling, once sampling is over, the threads in the application comes to uninterrupted sleep state.


2. Even though the sampling duration is increased for about 5 mins during configuration, sampling happens only for 1 or 2 mins.

Can anyone help to solve this?

Hi,

Thanks for your response. The application now runs without terminating.

But still the sampling happens only for 2mins even though it has been configured as 5mins. The application runs continuously. Even then the sampling stops after 2mins.

Any suggestions?
Peter_W_Intel
Employee
60 Views


That is so strange - you have unchecked "when application(s) terminate (before duration expires)" item, it still happened. If you did this, sampling collector will not check if your application is terminated or not, to decide if stop sampling.

You said, your application will terminate after 2 mins, actually it ran 5 mins (sampling still ran 5 mins)?

I suggest you to launch application manually -I meanto run sampling (set 5 mins for duration) without launching application. What happens?

Sampling data collection will collect performance data for all active applications in the system, so this is a workaround for the problem.

Is it the problem for your app specific?

Regards, Peter
60 Views


That is so strange - you have unchecked "when application(s) terminate (before duration expires)" item, it still happened. If you did this, sampling collector will not check if your application is terminated or not, to decide if stop sampling.

You said, your application will terminate after 2 mins, actually it ran 5 mins (sampling still ran 5 mins)?

I suggest you to launch application manually -I meanto run sampling (set 5 mins for duration) without launching application. What happens?

Sampling data collection will collect performance data for all active applications in the system, so this is a workaround for the problem.

Is it the problem for your app specific?

Regards, Peter

Application is not terminating after 2mins...It is running continuously. Sampling is happening only for 2mins even though the sampling durationis configured to 5mins.
Peter_W_Intel
Employee
60 Views


Application is not terminating after 2mins...It is running continuously. Sampling is happening only for 2mins even though the sampling durationis configured to 5mins.

I assumed that you launched application manually. It seems that this problemis due to your app (I can't reproduce this problem for other applications. Am I right?)

Please attach application, soI can investigate this on my side. Thank you.

Regards, Peter
Reply