Embedded Connectivity
Intel network controllers, Firmware and drivers.
645 Discussions

X550-AT2 2nd MDI Port visible, but not active

nVent_PatrickSitzler
616 Views

We are using COM Type 6 Modul with Intel® Xeon® W-11555MLE

and a Carrier BRD with the Intel X550-AT2 [ELX550AT2 S LL2E]

 

The prototypes are running quite well without any major problems, besides one of both 10GBE MDI Ports is not active.

 

Here a further error description:

We use the Ethernet controller X550 (Mfr. No: ELX550AT2 S LL2E). Unfortunately only “Lan 0 port” establishes a connection, when attached to Network. The following picture shows that “LAN 1 port” (red marked) seems to be not enumerated (no #x), on the other hand “Lan 0 port” is enumerated by “#2”. We used the same NVM Flash content like it is used in the Intel Network adapter (X550T2BLK), by soldered away the flash from X550T2BLK and soldered the flash on our prototype, as the initial application is identical.

 

nVent_PatrickSitzler_0-1632389236666.jpeg

What could cause the circumstance that Port "Intel(R) Ethernet Converged Network Adapter X550-T2" is visible, also manageable (via Intel Tool you can set up LEDs and configs), but when attached to network no Speed/Link is recognized.

 

Any further recommendation what to test or to do?

It is checked for short-circuits and ESD-Diodes are not assembled.

PCIe Connection Gen3 establishes well and Power Sequencing is according to datasheet.

 

I added a partial Schematic for further insight.

 

Thank you in Advance for any hint.

 

Labels (1)
0 Kudos
2 Replies
Mike_Intel
Moderator
556 Views

Hello nVent_PatrickSitzler,


Thank you for posting in Intel Ethernet Communities. 


Base on your inquiry, we have specific forum for these issues and I will be transferring this thread for faster response. 


Please wait for their reply within 1 to 2 business days.


Thank you and stay safe.


Best regards,

Michael L.

Intel® Customer Support Technician


CarlosAM_INTEL
Moderator
474 Views

Hello, @nVent_PatrickSitzler:

Thank you for contacting Intel Embedded Community.

We sent an email to the address associated with this account with information that may help you.

Best regards,

@CarlosAM_INTEL.

Reply