Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
apapr
Beginner
763 Views

I am facing issue XL710 QDA2 link not detected.

Hi,

 

XL710 QDA2 link not detected.

I am facing below issue, below if output of modinfo i40e

filename: /lib/modules/4.4.0-31-generic/updates/drivers/net/ethernet/intel/i40e/i40e.ko

version: 2.7.29

license: GPL

description: Intel(R) 40-10 Gigabit Ethernet Connection Network Driver

author: Intel Corporation, <e1000-devel@lists.sourceforge.net>

srcversion: 2212C8D31172FBDBC9A1647

alias: pci:v00008086d0000158Bsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d0000158Asv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D3sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D2sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D1sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037D0sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037CFsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000037CEsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001588sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001587sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d000015FFsv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001589sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001586sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001585sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001584sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001583sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001581sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001580sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001574sv*sd*bc*sc*i*

alias: pci:v00008086d00001572sv*sd*bc*sc*i*

depends: ptp,vxlan

vermagic: 4.4.0-31-generic SMP mod_unload modversions

parm: debug:Debug level (0=none,...,16=all) (int)

 

 

output for ethtool enp8s0f1

 

 Settings for enp8s0f1:

Supported ports: [ ]

Supported link modes: 40000baseCR4/Full

Supported pause frame use: Symmetric

Supports auto-negotiation: Yes

Advertised link modes: 40000baseCR4/Full

Advertised pause frame use: No

Advertised auto-negotiation: Yes

Speed: Unknown!

Duplex: Unknown! (255)

Port: Other

PHYAD: 0

Transceiver: external

Auto-negotiation: off

Supports Wake-on: d

Wake-on: d

Current message level: 0x0000000f (15)

drv probe link timer

Link detected: no

 

Amit

0 Kudos
25 Replies
Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

Thank you for posting in Intel Ethernet Communities. 

 

For me to further check this issue, let me gather the following details.

 

  1. You are getting Link not detected error, but let me clarify if you are not getting a connection at all?
  2. Are you using on-board NIC or a PCIe NIC card?
  3. What is your operating system?
  4. What is the network driver version installed?
  5. What is the model of your system?

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

apapr
Beginner
203 Views

  • You are getting Link not detected error, but let me clarify if you are not getting a connection at all?

Card Lights are also not blinking

  • Are you using on-board NIC or a PCIe NIC card?

PCIe NIC

  • What is your operating system?

Distributor ID: Ubuntu

Description: Ubuntu 16.04.6 LTS

Release: 16.04

Codename: xenial

Kernel: 4.4.0-31-generic

  • What is the network driver version installed?

driver: i40e

version: 2.7.29

firmware-version: 6.80 0x80003cfb 1.2007.0

expansion-rom-version:

bus-info: 0000:01:00.0

supports-statistics: yes

supports-test: yes

supports-eeprom-access: yes

supports-register-dump: yes

supports-priv-flags: yes

 

  • What is the model of your system?

Dell OptiPlex-7010

 

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

Thank you for the prompt reply. Let me gather more information about the issue.

 

  1. Is it working fine before?
  2. Did you try to move the NIC card to other PCIe slot?
  3. Did you try to test your XL710 to a different system?
  4. Did you try a different NIC card on your Dell system?
  5. Please provide the markings of your NIC card.

 

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

 

apapr
Beginner
203 Views

  1. Is it working fine before? This is first time I am using this card.
  2. Did you try to move the NIC card to other PCIe slot? No, But previously another card was working on this port.
  3. Did you try to test your XL710 to a different system? No, Currently I have this system only
  4. Did you try a different NIC card on your Dell system? Not NIC, but tried Tilera Network Processor card on same system and same port
  5. Please provide the markings of your NIC card? Markings means serial no?

 

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

Base on your reply, it seems that your XL710 has some issues since the old NIC is working on your system in the same slot. Can you also check with your board manufacturer if your XL710 is validated/compatible with the board?

 

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

apapr
Beginner
203 Views

Is there any debugging that I can do on basis of some LED color on card, or anything else. As in dmesg is shows all information that shows card is detected and has 2 ports. I am suspecting that NIC and board compatibility don't have any issues. Kindly suggest if any other pathways. By that time I am planning to arrange another machine to debug above suggestion.

 

Also I am using breakout cable, can it create some issue? 40G to 10G breakout?

 

Thanks for your help and support

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

The easiest way is hardware isolation. By doing that, you can easily tell if the card is incompatible or faulty. By the way, just like what I mentioned earlier, you may try contacting your board manufacturer check the compatibility and check if they have a debug tool as well.

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

 

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

I just want to check if you already tried our last recommendation which is to isolate your NIC card.

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

 

apapr
Beginner
203 Views

Please check attached card markings

apapr
Beginner
203 Views

Please check this

apapr
Beginner
203 Views

Please check this as well

CrisselleF_C_Intel
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

Kindly give us an update if you were able to try our recommendation above. If you have additional questions and clarifications, please let us know.

 

Best regards,

Crisselle C

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

apapr
Beginner
203 Views

Checked by replacing card in another machine, same.

Also changed OS, same issue

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

It seems that your card is causing the problem. Have you tried contacting your reseller for a possible replacement of the card?

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

apapr
Beginner
203 Views

I bought it through amazon, I don't think they have replacement policy for more than 15days. Is there any other way I can do so?

apapr
Beginner
203 Views

Please check card info

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

Can you provide the markings of the NIC?

Or please send photos of the NIC focusing on the markings on both side of the card.

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

I am sorry, please provide other markings of the card that can help us identify and validate the markings. If you can send photos focusing on the markings on both sides of the card, that would be better.

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

Michael_L_Intel2
Moderator
203 Views

Hello apapr,

 

That is the same markings. That only contains the model of the unit.

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

 

Michael_L_Intel2
Moderator
102 Views

Hello apapr,

 

Thank you for providing the markings that we requested. At this point, since the unit is faulty after isolation. You may contact your local warranty team and request for a replacement. Please open the link below on the contact details.

 

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/contact-support.html

 

If you have questions, please let us know.

 

Best regards,

Michael L.

Intel Customer Support

Under Contract to Intel Corporation

 

Reply