Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
1,363 Views

Nic Ports Not Detect

Hello team,

 

I installed a VyOS (Debian based) in a Dell R640, but the SO didn't detect the onboard interfaces.

 

The ethernet controller is Intel(R) 10GbE 4P X710 rNDC. There's no GBIC or cable connected.

 

Could you help with this issue?

 

Driver:

version:    0.3.11-k

license:    GPL

description:  Intel(R) Ethernet Connection XL710 Network Driver

 

 

Log:

 

  1.223763] pci 0000:19:00.0: [8086:1572] type 00 class 0x020000

[  1.223783] pci 0000:19:00.0: reg 0x10: [mem 0xa1000000-0xa1ffffff 64bit pref]

[  1.223809] pci 0000:19:00.0: reg 0x1c: [mem 0xa2018000-0xa201ffff 64bit pref]

[  1.223829] pci 0000:19:00.0: reg 0x30: [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.223886] pci 0000:19:00.0: PME# supported from D0 D3hot D3cold

[  1.224072] pci 0000:19:00.1: [8086:1572] type 00 class 0x020000

[  1.224092] pci 0000:19:00.1: reg 0x10: [mem 0xa0000000-0xa0ffffff 64bit pref]

[  1.224117] pci 0000:19:00.1: reg 0x1c: [mem 0xa2010000-0xa2017fff 64bit pref]

[  1.224137] pci 0000:19:00.1: reg 0x30: [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.224194] pci 0000:19:00.1: PME# supported from D0 D3hot D3cold

[  1.224369] pci 0000:19:00.2: [8086:1572] type 00 class 0x020000

[  1.224389] pci 0000:19:00.2: reg 0x10: [mem 0x9f000000-0x9fffffff 64bit pref]

[  1.224414] pci 0000:19:00.2: reg 0x1c: [mem 0xa2008000-0xa200ffff 64bit pref]

[  1.224434] pci 0000:19:00.2: reg 0x30: [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.224491] pci 0000:19:00.2: PME# supported from D0 D3hot D3cold

[  1.224665] pci 0000:19:00.3: [8086:1572] type 00 class 0x020000

[  1.224685] pci 0000:19:00.3: reg 0x10: [mem 0x9e000000-0x9effffff 64bit pref]

[  1.224710] pci 0000:19:00.3: reg 0x1c: [mem 0xa2000000-0xa2007fff 64bit pref]

[  1.224730] pci 0000:19:00.3: reg 0x30: [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.224787] pci 0000:19:00.3: PME# supported from D0 D3hot D3cold

[  1.338061] pci 0000:19:00.0: no compatible bridge window for [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.338063] pci 0000:19:00.1: no compatible bridge window for [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.338065] pci 0000:19:00.2: no compatible bridge window for [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.338066] pci 0000:19:00.3: no compatible bridge window for [mem 0xfff80000-0xffffffff pref]

[  1.338211] pci 0000:19:00.0: BAR 6: assigned [mem 0xa2080000-0xa20fffff pref]

[  1.338213] pci 0000:19:00.1: BAR 6: assigned [mem 0x9d900000-0x9d97ffff pref]

[  1.338214] pci 0000:19:00.2: BAR 6: assigned [mem 0x9d980000-0x9d9fffff pref]

[  1.338216] pci 0000:19:00.3: BAR 6: assigned [mem 0x9da00000-0x9da7ffff pref]

[  1.338235] pci_bus 0000:19: resource 1 [mem 0x9d900000-0x9dafffff]

[  1.338237] pci_bus 0000:19: resource 2 [mem 0x9e000000-0xa20fffff 64bit pref]

[  1.650262] pci 0000:19:00.0: Signaling PME through PCIe PME interrupt

[  1.650265] pci 0000:19:00.1: Signaling PME through PCIe PME interrupt

[  1.650269] pci 0000:19:00.2: Signaling PME through PCIe PME interrupt

[  1.650273] pci 0000:19:00.3: Signaling PME through PCIe PME interrupt

[  2.951472] i40e 0000:19:00.0: f6.80 a1.7 n00.00.00 e00000000

[  2.951478] i40e 0000:19:00.0: init_adminq failed: -65 expecting API 01.00

[  2.951645] i40e: probe of 0000:19:00.0 failed with error -65

[  2.971453] i40e 0000:19:00.1: f6.80 a1.7 n00.00.00 e00000000

[  2.971454] i40e 0000:19:00.1: init_adminq failed: -65 expecting API 01.00

[  2.971721] i40e: probe of 0000:19:00.1 failed with error -65

[  2.992449] i40e 0000:19:00.2: f6.80 a1.7 n00.00.00 e00000000

[  2.992450] i40e 0000:19:00.2: init_adminq failed: -65 expecting API 01.00

[  2.992731] i40e: probe of 0000:19:00.2 failed with error -65

[  3.013392] i40e 0000:19:00.3: Initial pf_reset failed: -15

[  3.013623] i40e: probe of 0000:19:00.3 failed with error -15

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
11 Views

Hello TRodr6, Thank you for posting in Intel Ethernet Communities. Is the onboard connection you are referring to the X710 or is this a different controller, and what is the controller? If the X710 is installed on a PCIe slot not onboard, please let us know if this X710 adapter is a retail Intel version or an OEM version such as Dell. Please provide the markings from the product label on the adapter to further identify the adapter. Please also provide an ethtool -i <interface> to confirm the current firmware. Have you tried the most recent i40e driver from Intel, or only the in kernel driver? Best regards, Daniel D Intel Customer Support
0 Kudos
Highlighted
11 Views

Hello TRodr6, Let us know if you still need assistance with this issue. Please provide the requested details, so we can identify the Ethernet device and issue further. Let us know if you have any other questions. Best regards, Daniel D Intel Customer Support
0 Kudos
Highlighted
11 Views

Hello TRodr6, Please let us know if you have any other questions. Best regards, Daniel D Intel Customer Support
0 Kudos