Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
VNH00
Beginner
537 Views

Max 10 development kit installer

while running board test system (bts) warning "no JTAG cable detected or selected"

I am running windows 10 pro with Quartus 16.1 installed. JTAG drivers installed and are visible in device manager section. Device gets detected in Quartus chain detection.

kindly help me with this problem

0 Kudos
5 Replies
144 Views

Hello Viraj, I assume you are using the Rev C board , Link below for the reference, https://www.intel.com/content/www/us/en/programmable/products/boards_and_kits/dev-kits/altera/max-10... if so, can you kindly confirm the SW2 setting in the board ? Thank you , Regards, Sree
VNH00
Beginner
144 Views

Yes the board is Rev. C and the SW2 positions are

  1. USER_DIPSW4 - position 0
  2. CONFIG_SEL - position 0
  3. VTAP_BYPASSN - position 1
  4. HSMC_BYPASSN - position 0

 

Thankyou,

144 Views

Did you get chance to try both the JTAG in the board ?

i.e i) using USB - Blaster and other one is JTAG header -> USB Blaster device connected externally ?

 

Can I also know you able to connect the device and detect but while run the BTS only you are facing this "No JTAG cable detected or selected " issue ?

 

Thank you ,

 

Regards,

Sree

 

 

VNH00
Beginner
144 Views

Yes I tried both the options and its the same warning "No JTAG cable detected or selected"

The problem is only when I run BTS, there is no issue if I just start programming the device in Quartus 16.1 programmer. Both the JTAG drivers get detected.

 

Thankyou,

 

Regards,

Viraj

144 Views

Ok good to know it is only BTS issue.

Actually BTS is very heavily rely on the quartus software version due to lib specific. Here is the link for setting environmental variables for BTS and use the same quartus version tool as BTS was used to build.

https://www.intel.com/content/dam/www/programmable/us/en/pdfs/support/kdb/downloads/rd01292013_416/s...

 

Thank you ,

 

regards,

Sree

Reply