Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
SImen
Novice
335 Views

Problem with GPIO port altera board

Hello all,

 

I'm using the altera board. I'm implementing a new system based on the Computer system project provided with the board. I added new PIO modules in Qsys and performed generation and instantiation of the module. I wanted to send data via the GPIO_0 port. It worked well before , so i could visualize some signals on the oscilloscope.

But the problem now is that new GPIO_0 signals i created seem to be not working , even if i send a 'high' permanent signal i cannot see it on the oscilloscope. I generated the new system and compiled several times.

 

Please could you give me some advice on how to solve this out

Best regards

0 Kudos
4 Replies
84 Views

Hi,

 

May I know which Quartus Version you are using? Also, which board are you currently working on?

 

I recommend that you read our user guide on the PIO IP:

https://www.intel.com/content/dam/www/programmable/us/en/pdfs/literature/ug/ug_embedded_ip.pdf#page=...

 

Regards.

SImen
Novice
84 Views

Hi , thank you so much for your reply

 

I finally found that the problem was with licensing of some FPGA IP cores , a time limited sof file was generated that caused the problem

since i was downloading the old sof programming file

 

Is there a way to get an unlimited version with the quartus prime lite version

 

regards

 

 

84 Views

Hi,

 

Our Quartus Prime Lite Version is available as a free download with no license file required.

 

Regards.

84 Views

Hi,

 

Do you have additional questions?

 

Best Regards.

Reply