Graphics
Intel® graphics drivers and software, compatibility, troubleshooting, performance, and optimization
20822 Discussions

Intel a770 computer lockup

Spitty
Beginner
1,648 Views
Recently bought a Intel arc a770 initially installed arc control. Then got computer lockups where I couldnt do anything apart from move mouse.

Did a full ddu uninstall to wipe the drivers. Then only installed the latest driver itself. Computer seemed to work for 5 mins then locked up. Messed around with it for an hour. Then gave up on everything.

Not overly happy with the driver issues and that my GPU arrived with scratches all over it aswell
0 Kudos
6 Replies
DeividA_Intel
Employee
1,618 Views

Hello Spitty,  


  

Thank you for posting on the Intel® communities. I am sorry to know that you are having issues with your Intel® Arc™ A770 Graphics.   


  

In order to better assist you, please provide the following: 


1. What is the brand and model name of your motherboard?

2. What is your BIOS version?

3. Was the computer working before with teh Arc GPU? Or, is the issue present out of the box?

4. Are you getting any errors or a blue screen of death?

5. Do you get any beep code or LED code from the motherboard when the issue occurs?

6. Is the issue present in the BIOS?

7. Have you checked the scratches problem with the place of purchase?



Best regards, 

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician 


0 Kudos
Spitty
Beginner
1,604 Views

Hi there,

 

1. motherboard is a MSI Mortar Max B450

2. bios version is 7B89v2J2

3. problems have persisted straight out of the box, as soon as i tried to install any software or drivers for the gpu. it started locking up.

4. im not getting anything, just computer locking up and can only move mouse around but not click on anything.

5. i do not get any codes on my motherboard when this happens.

6. i could get into the bios fine with. its when im loading into windows and the driver loads that i have issues.

7. no, as the box was sealed and inside of another shipping box, so scratches must of come from factory.

0 Kudos
DeividA_Intel
Employee
1,588 Views

Hello Spitty, 



Thanks for your response. Based on your issue, please try the following:


1. Check with MSI to confirm the steps to install the latest stable BIOS version (7B89v2I) since you are using the BETA version.

2. Try to load the BIOS settings to default.

3. If possible, try a clean install of your operating system



Regards,  

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician  


0 Kudos
DeividA_Intel
Employee
1,524 Views

Hello Spitty, 


 

After checking your thread, I would like to know if you need further assistance. 


If so, please let me know. 

 


Regards,  

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician  


0 Kudos
DeividA_Intel
Employee
1,487 Views

Hello Spitty,  


 

I was checking your thread and see that we have not heard back from you.  


I’m going to close your post, but if you need further assistance, please do not hesitate to create a new thread. 


 

Regards,  

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician 


0 Kudos
DeividA_Intel
Employee
1,448 Views

Hello Spitty, 



Before closing this thread I would like to verify if you had any luck getting the system to work correctly after doing a clean OS installation. This step should help us rule out any potential installation-software issues.


If I do not get any response from you, I will proceed to close this thread.



Regards,  

Deivid A.  

Intel Customer Support Technician  


0 Kudos
Reply