Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
hanu_r_
Beginner
276 Views

Cannot install GPA -- INDE installer fails with error code 1603

Hello,

I was using an older version of GPA (2014 R2 I believe) and tried to update to the one in the new INDE package. It uninstalled the old version but the installer of the new version failed immediately with the following:

"Failed to process component: Graphics Frame Analyzer & System Analyzer
Windows Installer failed to configure product:
Error message: The installer has encountered an unexpected error installing this
package. This may indicate a problem with the package. The error code is 1. {{The
arguments are: 2, 3, 4}}
Error code: 1603
File name: gpa_14.3_release_232800_x64_INDE_starter.msi"

I tried launching the gpa_14.3_release_232800_x64_INDE_starter.msi manually from the temp directory and it fails immediately after clicking continue with:

"The installer hass encounted an unexpected error installing this package. This may indicate a problem with this packate. The error code is 2739"

I tried both the online installer and downloading the full install package (w_inde_2015.0.011.exe).

As the installer uninstalled the previous version, and I cannot find the old version for download anywhere anymore I am left with not being able to run GPA at all. So any help would be much appreciated.




 

0 Kudos
8 Replies
Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hello,

Sorry that you are running into this issue.

Can you tell me a little more about the configuration of the system where you are installing the product?

Until we get this straightened out, you can get a copy of the previous version (r2) from this page under "legacy platform support".

thanks!

Neal

 

Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hi,

One thing that you could do to help us debug this...

Can you please try the install one more time, then look in %temp% and attach a copy of the most recently modified msi*.log file.

thanks!

Neal

Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hi,

Even if you want to stick with R2, could you please let us know what system configuration you have that causes this issue -- right-click on the GPA Monitor and copy the "About..." info here.

Neal

 

hanu_r_
Beginner
276 Views

Hey, sorry for late reply.

Thanks for the R2 link, it is working for now.

System info from R2 is:
Windows 7 build 7601, 64-bit DEP enabled
Num Processors: 8
Memory: 12279MB
System BIOS: American Megatrends Inc. 1402 (03/25/2011)
Video BIOS: Version 80.10.3A.00.2C (07/22/13)
Driver 0:
Device: NVIDIA GeForce GTX 780
Provider: NVIDIA
Date: 10-16-2014
Version: 9.18.13.4448
VendorId: 10de
ProductId: 1004
Stepping: a1
No support for GPA Instrumentation
GPA install directory: C:\util\Intel\INDE\GPA\2014 R2\
GPA version: 14.2.225646
Current user is in Administrators group: YES
Current GPA 2014 R2 (14.2.225646)
Secure Boot/Trusted Boot is Disabled

The machine is a Core i7 930 CPU, 12GB ram, GeForce GTX 780.

[log files removed by Intel]
 

Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hello,

Thanks for the additional information! I've passed this onto the development team for more analysis.

Regards,

Neal

siddharth_s_1
Beginner
276 Views

Hi,

I am facing the same issue as @Hanu r.

Here is my system config..

Windows 7 build 7601, 64-bit DEP enabled
Num Processors: 8
Memory: 8073MB
System BIOS: Dell Inc. A14 (07/11/2012)
Video BIOS: Hardware Version 0.0
Driver 0:
     Device: NVIDIA NVS 4200M    
     Provider: NVIDIA
     Date: 1-10-2013
     Version: 9.18.13.1100
     VendorId: 10de
     ProductId: 1056
     Stepping: a1
     No support for GPA Instrumentation
GPA install directory: C:\Intel\INDE\GPA\2014 R2\
GPA version: 14.2.225646
Current user is in Administrators group: YES
Current GPA 2014 R2 (14.2.225646)
Secure Boot/Trusted Boot is Disabled

Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hello,

Sorry that you are also running into this issue. From what you're showing, it appears that you were attempting to upgrade from 2014 R2 to INDE -- is this correct?

Also, I'm assuming that you're seeing the same error messages -- could you also include a copy of your install logs for us to look at? If you want you can send them to me via a private message.

Thanks!

Neal

 

Neal_Pierman
Valued Contributor I
276 Views

Hello,

Did some more checking, and I saw other Intel INDE components may be running into a similar issue, so check out these links:

Please let me know if this helps.

Regards,

Neal

Reply