Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Beginner
228 Views

jtag not working with Arria 10 GX FPGA Dev Kit

Jump to solution

We have an Arria 10 GX Dev Kit that we've been using for a couple years and it was working fine (Ubuntu 16.04, Intel FPGA SDK for OpenCL 18.0). The other day, I updated the Intel FPGA SDK to version 19.1 (I now have both versions installed, but all my paths point to version 19.1). Ever since I did that, the usb blaster stopped working. When I first plug the FPGA into the usb port, I can see it in "lsusb" as the following:

Bus 002 Device 005: ID 09fb:6810 Altera

And "dmesg | tail" gives the following output:

[ 183.109435] usb 2-1.7: new high-speed USB device number 5 using ehci-pci [ 183.217853] usb 2-1.7: New USB device found, idVendor=09fb, idProduct=6810 [ 183.217856] usb 2-1.7: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0

Next, when I run jtagconfig, it first shows "connecting to servers [...]' but then it displays the message " No jtag hardware available", and running "dmessage|tail" now shows

[ 294.061479] usb 2-1.7: USB disconnect, device number 5 [ 295.598535] usb 2-1.7: new high-speed USB device number 6 using ehci-pci [ 300.838369] usb 2-1.7: device descriptor read/64, error -110

Any ideas what the issue might be?

Tags (1)
0 Kudos

Accepted Solutions
Highlighted
4 Views

Re: jtag not working with Arria 10 GX FPGA Dev Kit

Jump to solution

Hello,

 

Welcome to INTEL forum. Yes, there are some issue regarding USB-Blaster II use in Quartus 19.1 and engineering come out with Patch 0.03 as a worked-out solution refer here

https://www.intel.com/content/altera-www/global/en_us/index/support/support-resources/knowledge-base...

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
5 Views

Re: jtag not working with Arria 10 GX FPGA Dev Kit

Jump to solution

Hello,

 

Welcome to INTEL forum. Yes, there are some issue regarding USB-Blaster II use in Quartus 19.1 and engineering come out with Patch 0.03 as a worked-out solution refer here

https://www.intel.com/content/altera-www/global/en_us/index/support/support-resources/knowledge-base...

View solution in original post

Highlighted
Beginner
4 Views

Re: jtag not working with Arria 10 GX FPGA Dev Kit

Jump to solution

This worked. Thanks!

0 Kudos