Community
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Valued Contributor III
996 Views

jtagserver authentication failure

Hi All, 

 

I have the Altera jtag server running as a service on windows 7 under user system, and I type the following commands to get remote access working. This has worked before, but I am almost ready to give on it now and physically move my chassis to another location. 

 

On the jtag server host XXXX I type. 

 

$ jtagconfig --enableremote somepassword 

 

$ jtagserver.exe --status 

Installed JTAG server is 'C:\altera\15.1\quartus\bin64\jtagserver.exe' 

Server is running 

Remote clients are disabled 

 

I have tried restarting the windows service, and I also see the password datum updating in the windows registry when I change it ... 

 

I had trouble getting the remote 13.1 jtag to work so I tried also upgrading the windows installation to 15.1. 

 

On a Linux Red Hat 6 jtag client system, where we are still running altera 13.1, I type. 

 

$ jtagconfig --addserver XXXX somepassword 

$ jtagconfig 

1) Remote server dugong: Authentication failure 

 

Does the service on windows need to run in an account other than system, or possibly there is something else I am missing? 

 

I doubt that this is a firewall issue as I can telnet to the Altera port on the windows and I see a connection with activity; many years ago I punched the proper holes in the windows firewall. 

 

Thanks for any hints, 

 

Jeff
0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Valued Contributor III
40 Views

I believe I am currently experiencing the same issue with Quartus Prime Lite 17.0 on both windows 7 and Ubuntu 16.04. Did you ever get this resolved?

0 Kudos